Csütörtökön a Garay Gimnázium tornaterméban a Baki Sándor irányította U14-es KSC a GYKSE Szekszárd serdülő fiú csapatával mérkőzött.

“Csütörtök délután a Garay Gimnáziumban játszottunk edzőmeccset a GyKSE U14-es fiú csapatával. Az öt játékrész alatt mind a tizenöt pályára kerülő játékosom hozzá tudott tenni a sikerhez. Köszönöm Nemes Hajni és Juhász Gábor edzőknek, hogy elhozták a fiúkat és tudtunk egy jót meccsezni!”

KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD 91-56 (32-3, 15-10, 13-18, 13-19, 18-6)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 20, Bernáth 9, Baka 6, Lábas 2, László. Csere: HOROG 12, SZÜCS 10, Doszpod 8, Csákvári 6, Kovács 6, Lovasi 4, Sebestyén 4, Berekali 2, Dávid 2, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“Az elvárásaimnak maradéktalanul eleget tettek a lányok az első etapban. Szigorú, agresszív védekezéssel sok labdát szereztünk és könnyű kosarakat értünk el. Nagyon jól zárt a védelmünk hátul, üres helyzete alig akadt ellenfelünknek. A védőlepattanókat is rendre mi szereztük meg, amikből jól indultunk és pontosan fejeztük be támadásainkat.
A második-harmadik-negyedik játékrészekben már sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Figyelmetlenségből és technikai hibákból rengeteg eladott labdánk származott. A fiúk szép egyéni megoldásokkal rukkoltak elő, gólokkal büntették a gyenge egy-egy és besegítő védekezésünket. Indításból nem tudtunk pontokat szerezni, a felállt védelem elleni játékunk pedig lassú volt és ötlettelen. Egy embernél leragadt a labda, másik négy pedig várta a mennyei mannát, hogy az ölükbe hulljon.
Kellemes meglepetés az ötödik játékrészben szereplő cseresor lendületes, lelkes játéka. Védekezésünk szorosabb lett, tudtunk labdákat szerezni. Gyors labdafelhozatallal és tudatos helyezkedéssel könnyen átjátszottuk a védelmet és indításainkat végén pedig üres dobóhelyzetekig jutottunk.
Sokat kell még dolgoznunk azon, hogy az igen nagy minőségbeli hullámzásokat elkerüljük egy meccsen, vagy akár negyeden belül és végig stabil, kemény védekezést és támadást tudjunk játszani. Ez negyven percen át tartó folyamatos koncentrációt igényel a csapat minden tagjától!”

Baki Sándor