Az U11-es KSC szombaton Pécsre utazott, ahol a PVSK és a Rátgéber Akadémia együtteseivel mérkőzött. Stierné Jankovics Mária lányai mindkét mérkőzésükön fölényes győzelmet arattak.

“Kenguru csapatunk a Nemzeti Kosárlabda Akadémia vendégeként Pécsre utazott, ahol a házigazda leány csapaton kívül a PVSK Akadémia szintén leány csapata várt ránk. Együttesünk mindkét mérkőzésen nagy iramot diktált és nagyarányú különbséggel nyert.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 24-93 (3-24, 10-31, 0-20, 11-18)
Szekszárd: HENCSIK 33, KOLLÁR 19, KÓFIÁS 11, GÁL 9, Varga 6, Csapó 4, Keszthelyi 3, Vittay 3, Makovics 1, Hajdu, Hága, Horváth, Matus, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Már az első negyedben állva hagytuk ellenfelünket, akiknek az általunk diktált iram túl gyorsnak tűnt. Sok labdát szereztünk, a védekezésünk dicséretes volt, de a helyzetek azért itt–ott kimaradtak. Köszönjük a PVSK-nak, hogy engedélyezte a tizenöt kislány szerepeltetését, így mindenki kipróbálhatta magát.”

NKA PÉCS LEÁNY – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 25-87 (9-11, 4-19, 2-16, 4-30 – 6-11)
Szekszárd: HENCSIK 43, KOLLÁR 11, KÓFIÁS 8, VARGA 7, VITTAY 7, Gál 3, Pusztai 3, Csapó 1, Hajdu 1, Hága 1, Keszthelyi 1, Makovics 1, Horváth, Matus, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nagyon jó iramban indítottuk a mérkőzést, de 2-8-as vezetésnél meginogtunk és a pécsi lányok felzárkóztak 9-11-re. A második negyedben aztán sikerült beállítani egy tíz pontos előnyt. A félidőben viszont szemet gyönyörködtető, szívet melengető dolog történt: a tizenkét kislányból tizenegy bedobta a büntetőt. A második félidőben már mindkét négyesünk növelte a különbséget, így ezen a mérkőzésen is nagyarányú győzelmet arattunk.”

“Ezzel a két győzelemmel feljutottunk a B-csoportban, ahol legközelebb biztosan fiúk ellen játszunk. Gratulálok a kislányoknak, csak így meneteljünk tovább!”

Stierné Jankovics Mária