A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC hétfőn az ASE vendégeként szenvedett vereséget.

“A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség a Gemenci Nyuszi Kupa mellett, ami a kenguru (U11) korosztálynak nyújt versenylehetőséget, idén már serdülő (U14) korcsoportos csapatok részére is indított bajnokságot Nagyok Kupája néven. Csapatunkkal a felsőházban indulva a Baja, a Dombóvár, a Paks, a Bonyhád és a Bátaszék együtteseivel játszunk oda-visszavágós rendszerben. A második fordulóban Pakson szenvedtünk vereséget az Atom City ASE együttesétől.”

ATOM CITY-ASE – KSC SZEKSZÁRD A 69-51 (25-12, 14-14, 19-13, 11-12)
SZEKSZÁRD: László 8, Doszpod 4, Szabó 4, Lovasi 2, Gyimesi. Csere: Subotic 12, Csákvári 8, Baka 6, Lábas 4, Ágoston 3, Sarkadi, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Lendületes játékkal rukkoltak elő a paksi fiúk, sajnos mi csak mellékszereplők voltunk a hazai csapat látványos és ponterős első negyedbeli játékában. Megállítani sehogy, lassítani is csak hellyel-közzel sikerült a támadásaikat, rengeteg könnyű és demoralizáló kosarat kaptunk gyorsindításokból. A következő tíz percben védekezésünk feljavult valamelyest, de támadásban továbbra is félénken és körülményesen, ebből adódóan sok hibával játszottunk. A második félidőben már voltak biztató támadásvezetéseink, viszont sebességben, küzdésben csúnyán alulmaradtunk egy harciasabb csapat ellen. Ezekből a mérkőzésekből lehet tanulni, fejlődni, ha az itt szerzett tapasztalatokkal kezdünk is valamit, nem csak elkönyveljük a vereséget és elfelejtjük.”

Baki Sándor