A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a KSC U12-es csapata péntek este Mohácsra látogatott, ahol a helyi fiú csapat ellen 49-66 arányú győzelmet ért el.

“A Mohácsi TE 1888 B-csapatához utaztunk, és egy viszonylag késői időpontban játszottuk le a soron következő mérkőzésünket. Voltak hiányzóink is, de a lányok küzdésének hála győztesen térhettünk haza.”

MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD B 49-66 (13-14, 12-16, 10-12, 14-24)
Szekszárd: POZSONYI 14, CSAPÓ 12, HORVÁTH 12, SZABÓ 10, VARGA 8, Lakatos 6, Tamási 4, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A harmadik negyedig fej–fej melletti küzdelem volt a két csapat között. A fiúk gyorsaságukkal és fizikai erőnlétükkel jól tartották magukat. Szerencsére sok helyzetük kimaradt, és Horváth Kata sok védőlepattanót begyűjtött. A negyedik negyedben aztán jóval ponterősebben játszottunk, és a mérkőzést el is döntöttük. Ez a mérkőzés is jól szolgálta a lányok tapasztalat gyűjtését, amelyet majd a bajnoki mérkőzéseken is kamatoztatni tudnak. Gratulálok a lányoknak, köszönjük a mérkőzést a mohácsiaknak!”

Stierné Jankovics Mária