A KSC U16-os csapata vasárnap a listavezető Nagykanizsa otthonába látogatott. Bár Holcz Rebeka ezúttal is extrát nyújtott, a csapat végül 98-77-re alulmaradt. Harsányi Máriáék 4 győzelemmel és 6 vereséggel zárták az alapszakaszt.

KANIZSAI VADMACSKÁK SE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 98-77 (26-16, 27-23, 22-27, 23-11)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 41, Villányi 9/9, SÁMÓCZI 8, Piukovits 7/3, SZÜCS 6. Csere: Horog 4, Bárányos 2, Berekali, Bodócs, Dávid, László, Wolf. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap Nagykanizsán játszottuk az utolsó alapszakaszbeli meccsünket a listavezető ellen. Van egy kiváló játékosuk Baa Dominika személyében, akit egyik csapat sem tud megfogni (ma is 43 pontot szórt). A mi Holcz Rebekánk védekezett ellene, és mellette irányított, dobott, lepattanókat szerzett és kiharcolt egy csomó faultot. Nekik volt még egy ponterős játékosuk, de sajnos nálunk Rebekán kívül senki sem jutott tíz pontig vagy afölé. Így is csak a negyedik negyedben dőlt el a mérkőzés, bár végig a házigazdák vezettek.
Az első negyedben gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést és pillanatok alatt elhúztak 15-6-ra. Ezután kicsit zárkóztunk (17-12), de rengeteg hibával játszottunk és a játékrész végére tíz pontos előnyre tettek szert (26-16). A második negyedben Villányi Anna két triplájával 26-22-re feljöttünk, de két húzóemberüket nem tudtuk megfogni, így növelték az előnyüket. Többször felzárkóztunk négy-öt pontra, de mindig tudtak újítani, így a félidőben már tizennégy ponttal vezettek. A harmadik negyedben faragtunk hátrányunkból. Holcz Rebeka hátán vitte kis csapatunkat, de sajnos védekezésünk gyenge volt, könnyű kosarakat kaptunk. Kilenc pontos hátrányból kezdtük az utolsó játékrészt (75-66). Remekül kezdtük az utolsó negyedet: Holcz Rebi két büntetőből, majd egy kettő plusz egyes kosárával 75-71-re felzárkóztunk. Sajnos innen már a hazaiak lendületes játéka érvényesült, Rebekánk elfáradt (ami nem csoda!), így végül huszonegy pontos vereséget szenvedtünk a listavezetőtől. Rengeteget kell dolgozni, hogy elérjük a kitűzött célunkat!
A mai meccs hőse csapatunkból ismét Holcz Rebeka volt, aki 41 pontja mellé leszedett 17 (!) lepattanót, kiharcolt 12 faultot (ezzel tripla-duplát ért el), volt 2 gólpassza és 1 blokkolt dobása, így összesen 41 IBM pontot ért el. Rajta kívül Szücs 11 és Sámóczi 9 lepattanójáért érdemel dicséretet. Mindenki küzdött, de rengeteg hibával játszottunk, ezen kell javítani! No és Németh Lilit mihamarabb várjuk vissza, az ő hiányát is nagyon érzi ez a csapat!”

“Holcz Rebekát a héten behívták az U16-os válogatottba. 2019. december 26-30-között Székesfehérváron edzőtáborozik, majd onnan utaznak Lévára, az Olimpiai Reménységek Versenyére. Gratulálunk!”

Harsányi Mária

Képek: Németh Lili