Az U12-es KSC a Dienes Valéria Általános Iskolában fogadta a kaposvári KASI/C fiú és a székesfehérvári DKKA Békák leány csapatát. Stierné Jankovics Mária együttese tartalékosan is kettős győzelemmel zárta a hétvégét.

“Vasárnap U12-es csapatunk hazai pályán fogadta a kaposvári KASI/C fiú, valamint a székesfehérvári DKKA Békák leány csapatot. Mint a pécsi régió legjobb lány csapata, az első négy fordulóban jogot szereztünk a felsőházban való indulásra. A továbblépés szempontjából fontos forduló volt ez, hiszen nem ismertük a másik régió erőviszonyait, hogy ott is meg tudjuk-e őrizni az elsőségünket a leány csapatok között.
Sérülés és betegségek miatt korosztályos játékosaink nem tudtak a héten edzeni, így az U11-es csapatból öt játékos segítségét kértük. Mindannyian nagyon ügyesen játszottak. Az eredmény nagyon szép, mindkét mérkőzésünket megnyertük.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KASI/C 80-61 (12-12, 35-14, 10-17, 23-18)
Szekszárd: HENCSIK 31, NYÁRI 10, KOLLÁR 9, MESTER 7, RÁCZ 7, CSÁSZÁR 5, KÓFIÁS 5, PÁL 3, SZERÉMI 2, VARGA ZS. 2, CSAPÓ, TESINSZKY, VARGA L.Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Hatalmas dicséretet érdemel az egész csapat. Olyan fiú együttest sikerült legyőznünk, akikkel még nem is találkoztunk a négy forduló során, hiszen mindhárom kaposvári fiú csapat az élen lépdelt a régióban. A negyedik percben már 10-2 re vezettünk, de igazán a második negyedben sikerült eldönteni a mérkőzést.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DÁVID KORNÉL KA BÉKÁK 57-50 (14-13, 18-18, 9-8, 16-11)
Szekszárd: NYÁRI 18, HENCSIK 13, PÁL 7, Szerémi 5, Rácz 4, Varga Zs. 4, KOLLÁR 2, KÓFIÁS 2, Csapó 1, Varga L. 1, Császár, Mester, Tesinszky. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Jó alkatú, többnyire magas lányokból áll a DKKA Békák csapata. Nagyon szoros első negyedet játszottunk, majd a második játékrészben sikerült 28-21-es eredményre felhozni az előnyünket. Ekkor jöttek a félidei büntetők. Az ellenfélnek sikerült jobban a koncentrálás (4-8), így két pontra felzárkóztak. Ezt meg tudtuk tartani, a mérkőzés utolsó perceiben pedig hét pontra sikerült növelnünk az előnyünket. A védekezésünk nem volt problémamentes, hiszen többször lekéstünk az emberünkről, be kellett segíteni, no és a faultarány is 16-6 volt a javunkra. Mindenkinek el kell már oda jutni, hogy egy-egyben jó helyen védekezzen, ne maradjon le, és a labdát ne tévessze szem elől.
A győzelemért nagy-nagy dicséret jár a kislányoknak, a mérkőzés után így boldogan ünnepelhettük együtt Hencsik Adri születésnapját.”

Stierné Jankovics Mária