A KSC U14-es csapata kedden a Garay Gimnázium diákolimpiai együttesével játszott izgalmas felkészülési mérkőzést.

“A keddi megyebajnoki meccsünk után szerdán edzőmeccsen mérkőztünk meg a Garay János Gimnázium amatőr diákolimpiás csapatával. Egy fordulatos találkozón maradtunk alul két ponttal a nálunk jóval idősebb ellenféllel szemben. A meccs jól szolgálta a felkészülést mindkét csapat számára, nekünk az elkövetkező bajnoki fordulókra, míg a gimis lányoknak az előttük álló diákolimpia döntőre.”

GARAY GIMNÁZIUM – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 74-72 (19-23, 9-15, 24-14, 22-20)
SZEKSZÁRD: SUBOTIC 29/6, LÁBAS 13/3, BAKA 11/9, Lovasi 6, DOSZPOD 5/3. Csere: Gyimesi 2, Szabó 2, Vajda 2, Sarkadi. Edző: Baki Sándor.

“Az első félidőben szépen megoldottuk az olyan feladatainkat védekezésben, mint a magas emberek kizárása, és az elzárások megfelelő védése. A kemény munkával védekezésben és az extra dobóformánkkal támadásban a nagyszünetre tíz pontos előnyt építettünk ki. A második félidőben folyamatosan vesztettük el az előnyünket, mert a húzóembereink rövid pihenői alkalmával a helyükre érkezők védekezésben nem tudták felvenni a versenyt az erősebb és magasabb ellenféllel, miközben támadásban nagyon sok labdát adtunk el felelőtlenül. A végjáték még így is izgalmasra sikeredett, hét másodperccel az órán egyenlítettünk egy Baka Nati által szerzett hárompontossal, de az ezt követő nagy kapkodásban sorra vétettük a végzetes hibákat védekezésben, amit ellenfelünk egy könnyű kosárral büntetett, amivel megnyerték a mérkőzést. Ennek ellenére dicséret illeti az egész csapatot a küzdésért. Méltó partnerei voltunk a tizenhat-tizenhét éves ellenfeleinknek, gratulálok nekik, edzőjüknek, és nem mellesleg a lányainknak!”

Baki Sándor