A KSC U14-es együttese kedden a GYKSE Szekszárd serdülő-gyermek vegyes csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen. Baki Sándor lányai ezúttal tíz pontos győzelmet arattak.

“Kedden a GYKSE serdülő-gyermek vegyes csapatát láttuk vendégül egy barátságos mérkőzésre. Rendkívül pontatlanul játszottunk, viszont a sok fiatallal felálló ellenfelünket sikerült tíz ponttal felülmúlni, így 63-53 arányban megnyertük a meccset. A győzelemnél fontosabb, hogy ebben a nehéz időszakban is tudunk felkészülési meccseket játszani, amikből sokat lehet tanulni, fejlődni.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ATOMERŐMŰ-GYKSE 63-53 (25-18, 7-14, 12-10, 19-11)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 19/3, HENCSIK 16, Rácz 6, Ágoston 5, Léhmann 2. Csere: Vajda 5, Szabó 4, Gyimesi 2, Mester 2, Kollár 2, Pál 2, Kófiás. Edző: Baki Sándor.

“Sajnos nagyon alacsony színvonalú mérkőzést játszottunk. A lelkesedés és küzdés mindkét oldalon megvolt, de rengeteg hiba csúfította el a játékot, így elég hektikus volt az egész meccs képe. Éppen amelyik csapat kevesebbet hibázott két-három percen keresztül, az tudott ellépni a másiktól. Nekünk kicsivel több koncentráltabb periódus jutott, és a végén is összeszedettebben kosárlabdáztunk ellenfelünknél, úgyhogy sikerült nyernünk. Sokkal fiatalabb volt az ellenfelünk, mégis sok hibára kényszerítettek, és néha megoldhatatlan feladat elé állítottak minket védekezésben. Gyengén védtük a befutásokat és elzárásokat, rádobásoknál rendre visszaszedte az ellenfél a labdát, amiből többször is újrapróbálkoztak, míg a végén gól lett. Támadásban pedig sokszor adtuk el a labdát a védő zavarásában, vagy csak úgy a saját fegyelmezetlenségünk, figyelmetlenségünk miatt. Mindezek ellenére sikerült nyerni, aminek nagyon örülünk! Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk.
Nyári Döníz 19 pontjából 12-őt az utolsó negyedben érkezett, amire nagy szüksége volt a csapatnak. Az addigi gyenge teljesítményét szépen lerázta magáról, és előlépett, amikor nagyon kellett. Hencsik Adrienn a hétvégi gyermek forduló után a serdülő csapatban is sokoldalú játékkal jelentkezett. Így ketten a hátukon vitték a ma gyengébb napot kifogó társaikat. Köszönjük a játékot a fiúknak! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor

Kép: Pál Janka, Hencsik László