A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC kedd délután hazai pályán fölényes győzelmet aratott a Bátaszék ellen.

“A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség a Gemenci Nyuszi Kupa mellett, ami a kenguru (U11) korosztálynak nyújt versenylehetőséget, idén már serdülő (U14) korcsoportos csapatok részére is indított bajnokságot Nagyok Kupája néven. Csapatunkkal a felsőházban indulva a Baja, a Dombóvár, a Paks, a Bonyhád és a Bátaszék együtteseivel játszunk oda-visszavágós rendszerben. A negyedik fordulóban hazai pályán győztük le Bátaszék csapatát. Három győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén állunk a paksi fiúk mögött. Az alapszakasz első körének utolsó meccsét december hetedikén, Dombóváron játsszuk.”

KSC SZEKSZÁRD A – BÁTASZÉK SE 90-33 (23-8, 31-9, 18-8, 18-8)
SZEKSZÁRD: DOSZPOD 20, LOVASI 13, Gyimesi 4, László 2, Vajda 2. Csere: LÁBAS 21, Csákvári 12, Subotic 10, Baka 6, Ágoston, Sarkadi. Edző: Baki Sándor.

“Az ellenfélnél sok magas játékos lépett pályára, szerencsére ez nem zavart meg minket, a képzetlenebb, kevesebb edzéssel dolgozó bátaszékiek ellen fölényes győzelmet arattunk. Védekezésben legtöbbször sikerült megtartani az emberünket, a támadójátékból pedig mindenki kivette részét a túloldalon. Végig magabiztosan kosárlabdázva, szép egyéni teljesítményekkel alakult ki a különbség. Helyezkedéseinkből is kezd visszaköszönni a tudatosság. Amikor viszont ez vagy a kommunikáció elmaradt, rendre eladtuk a labdákat. Ezen kell még sokat dolgozni, hogy ne saját magunkat hátráltassuk, mert legtöbbször nem az ellenfél védekezése az, ami hibára kényszerít minket. Gratulálok a csapatnak!”

Baki Sándor