Csütörtökön Budapesten, szombaton Pécsen lép pályára együttesünk az első felkészülési meccsek során.

Csapatunk, az Atomerőmű KSC Szekszárd öt hete kezdte meg a felkészülést a 2020–2021-es szezonra. Hogy mit csinált eddig és jelenleg hol tart a nyáron öt játékossal bővült együttes, arról edzőnk, Djokics Zseljko mesélt.

„A hosszú szünet, amelyben közrejátszott a világjárvány kirobbanása és az ezáltal okozott leállás, miatt első lépésként azt tűztük célul, hogy fizikálisan ugyanarra a szintre hozzuk a játékosokat – fogalmazott Djokics. – Sajnos tulajdonképpen egyszer sem voltunk komplettek, azaz teljes létszámmal nem tréningeztünk, mindig volt egy-egy apró sérülés, valaki rendre hiányzott a foglalkozásokról. Sok az új játékos, őket be kell építeni a mi rendszerünkbe, s mivel a nálunk működő szisztéma nekik újdonság,ez eltart egy ideig. Az automatizmusoknak ki kell alakulni, de ehhez sok gyakorlás szükséges. Pozitív vagyok, mert jó energiát érzek munka közben, a lányok akarnak, pozitív a szemléletük. Mostantól egyre több lesz a kosárlabda, s megkezdjük az edzőmeccseket, először a fővárosban a TF ellen, majd két nap múlva Pécsen a PEAC-cal szemben. S ha nem jön közbe semmi, akkor jövő héten az általunk rendezett Sió-kupán. Most majd meccsszituációban nézzük meg, hol tartunk, mik a hibák, mik működnek jól, s természetesen a taktikán is csiszolunk.”

Djokics a csütörtöki ellenféllel kapcsolatban elmondta, nagyon hálás a klub, hogy a fővárosiak játszanak velünk, mert más volt a terv (eredetileg a BEAC lett volna az ellenfél, de ez nem jött össze)

„Szerintem erősebbek, mint tavaly, de én azt vallom, erősebb ellenféllel mindig jobb játszani, kifizetődőbb hosszú távon” – tette hozzá edzőnk.

Csapatunk az előző szezonban kétszer is legyőzte a februárban Pécsen Magyar Kupa 4. helyezett együttest: 2019. november 2-án Szekszárdon 81–79-re, míg idén február 12-én Budapesten 88–68-ra.

+++A program+++

Csütörtök, Városmajor, 18.30, TFSE-MTK (a találkozót zárt kapuk mögött rendezik)

Szombat. 17.30, Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok (a nézők bemehetnek a találkozóra)

FELHÍVÁS

Ezúton kérjük azokat a szurkolóinkat (200 szekszárdi szurkoló tekintheti meg a mérkőzést, belépő nincs), akik elkísérik a csapatot Pécsre, hogy a belépéstől a kilépésig használják a maszkot és tartsák be a vírushelyzet miatt előírt szabályokat.