A KSC U16-os csapata szombaton Győrbe utazott felkészülési tornára. Harsányi Máriáék mindkét mérkőzésüket megnyerve elhódították a kupát.

“Szombaton Győrben voltunk a kadett csapatunkkal, ahová meghívtak bennünket a VII. Fűzy Ákos, Tapodi Péter emléktornára. A két kosaras legenda hét évvel ezelőtt, 2013. szeptember 7-én egy soproni felkészülési tornára utazva hunyt el balesetben. Most rájuk emlékeztünk.
Hármas torna volt: a Vasas Akadémia B-csapata, a Széchényi Akadémia (Győr) és a mi kadett együttesünk küzdött a kupáért. Egymás után játszottunk, és mindkét meccsünket megnyertük, ezzel elhoztuk a kupát. A zalakarosi torna után megint nagyon jó felkészülési mérkőzéseink voltak a bajnokságra. Mindkét találkozón az egész pályás letámadást, támadásban pedig a rendszerjátékainkat gyakoroltuk. Minden játékosunk pályára lépett: volt, aki élt a lehetőséggel, és volt, aki kevésbé. Nagyon jól bírtuk a két mérkőzést, állóképességben is sokat léptünk előre. Folytatjuk a kemény munkát, hogy minél többet fejlődjünk céljaink eléréséhez. Köszönjük a győri klubnak a meghívást!”

VASAS AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 47-85 (13-14, 10-20, 9-24, 15-27)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 25, SZŰCS 14, WOLF 14, Horog 5, Lábas 4. Csere: BÁRÁNYOS 13, Berekali 8, Csákvári 2, Dávid, Nyári, Szabó. Edző: Harsányi Mária.

“Szoros első negyed után agresszív védekezésünkkel és ponterős támadójátékunkkal magabiztos győzelmet arattunk.”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 44-93 (10-31, 10-26, 11-17, 13-19)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 34, WOLF 16, HOROG 9, Szűcs 7, Lábas 6. Csere: Bárányos 8, Baka 6, Dávid 4, Berekali 2, Nyári 1, Csákvári, Szabó. Edző: Harsányi Mária.

“Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a másodikban már több hibával játszottunk. Sokat cseréltünk, de így minden játékrészt megnyertünk.”

Harsányi Mária