Bár kedden idegenben még huszonegy ponttal legyőzte az NKA Pécs csapatát az U18-as KSC, a pénteki hazai visszavágón hosszabbításos csatában két ponttal alulmaradt a baranyaiak ellen. Ezzel Harsányi Máriáék elvesztették az eddigi bajnoki veretlenségüket.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS 74-76 H.U. (17-14, 14-17, 14-22, 20-12, 9-11)
SZEKSZÁRD: RENCZES 18/6, Horváth 11, Holcz 6, Andi 2, Istókovics 2. Csere: NÉMETH 30, Haag 5/3. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Pénteken a Főiskolán játszottuk a Pécs elleni visszavágót. Mindkét oldalon volt hiányzó, nálunk az elmúlt meccsen remeklő Miklós Melinda bokasérülés miatt, a pécsieknél az NB1-ben is pallérozódó Habling Lara.
Az első negyedben pár ponttal mi vezettünk, de sajnos itt sem játszottunk jól. Sokat hibáztunk, de 17-14-re nyertünk. A második játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Rengeteg hibával játszottunk, elsősorban a védekezésünk volt kritikán aluli, így a félidő végére egyenlített a vendég csapat (31-31). A harmadik negyedben sem sikerült változtatni a védekezésünkön, és támadásban is sorozatban rossz döntéseket hoztunk, csak Németh Lili ponterőssége volt pozitívum. Az etap végén már nyolc ponttal vezettek a pécsiek (45-53). A negyedik negyedben kicsit összeszedte magát a csapat, és fokozatosan közelebb kerültünk a vendégekhez. Nagy izgalmak közepette a negyvenedeik percben egyenlítettünk 63-63-ra, majd egy duplával átvettük a vezetést. Sajnos erre még válaszoltak a vendégek, így a rendes játékidő 65-65-ös eredménnyel zárult. A hosszabbításban felváltva estek a kosarak, de a jobban összpontosító és a győzelmet jobban akaró pécsi csapat két ponttal megnyerte a mérkőzést.
Ezen a találkozón maradéktalanul csak Németh Lilit lehet kiemelni, aki 30 dobott pontja mellé – amit 79 százalékkal dobott (15/19) – leszedett 19 lepattanót (dupla-dupla), ez összesen 39 IBM pontot ért. Még Renczes Rebeka igyekezetét kell megemlíteni, aki 18/6 pontja mellé leszedett 5 lepattanót, volt 6 kiharcolt faultja és 6 gólpassza, ez 22 IBM pontot jelentett. A többiek sajnos mélyen tudások alatt teljesítettek. Nem csapatként funkcionáltunk, így vereség lett a vége, elvesztettük a veretlenségünket.
Szerdán Budapesten a Török Flóris ellen folytatjuk, ahol sokkal jobb teljesítményekre lesz szükség a győzelemhez.”

Harsányi Mária