Az U16-os KSC szerda délután a PTE-KPVK tornatermében fogadta az NKA Pécs együttesét. Bár Harsányi Mária lányai hatalmasat küzdöttek az esélyesebb vendégek ellen, végül tizenegy ponttal alulmaradtak. Folytatás vasárnap a Sportcsarnokban a Sopron ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS/A 69-80 (15-23, 14-18, 18-22, 22-17)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 9, SZÜCS 9, Berekali 6, Horog 4, Wolf 2. Csere: BÁRÁNYOS 33, BAKA 4, Csákvári 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán a Főiskolán játszottuk a második meccsünket a keresztjátékban. Az NKA-Pécs A-csapata a több helyről odacsábított fiatalokkal ütőképes együttest alkot, jó szerkezettel és több azonos képességű játékossal. Viszont öröm volt számunkra, hogy két hónap kihagyás után Szücs Gréti újra játékra jelentkezett.
A vendégek fault határon játszva kőkemény egészpályás védekezést alkalmaztak. Csapatom ezen a meccsen végre nagyot küzdött. Sok hibával játszottunk, de egy pillanatra sem adtuk fel. Az első negyedben alakult ki a legnagyobb különbség (nyolc pont), de mindig faragtunk belőle, mindenki nagyon igyekezett. Pont dobásban viszont csak Bárányos Flóra vette fel a versenyt a vendégekkel. A félidőt 29-41-es vezetéssel zárta pécsi csapat. A harmadik negyedben is feljöttünk pár pontra, de a rengeteg (33) eladott labda miatt ilyenkor mindig növelte előnyét a vendég csapat. Ezt a játékrészt is csak négy ponttal buktuk, ahogy a másodikat. Az utolsó negyedet öt ponttal megnyertük, úgy hogy már két meghatározó játékosunk (Sámóczi, Wolf) nem volt pályán, miután kipontozódtak.
Bárányos Flóra óriást játszott, ez volt a legjobb meccse eddig: 33 pontja mellé (amit 72 százalékkal dobott) leszedett 10 lepattanót (dupla-dupla), volt 6 kiharcolt faultja és 1 blokkolt dobása, ami 36 IBM pontot jelentett. Meg kell még dicsérni Szücs Grétit, aki 9 pontja mellé leszedett 5 labdát és volt 2 blokkolt dobása (11 IBM), illetve Baka Natit, aki 4 pontot dobott, 5 lepattanót szedett, volt 2 gólpassza, és a mezőnyben volt pár ügyes megoldása (8 IBM).
Ebből a meccsből lehet építkezni. Végül tizenegy pontos vereséget szenvedtünk, de most dicséret illeti a csapatomat. Következő meccs vasárnap a Sportcsarnokban a Sopron ellen.”

Harsányi Mária

Kép: Éberling Klára