Az U16-os KSC péntek délután a Garay János Gimnázium tornatermében a Darazsak Sportakadémia B-csapatát fogadta. Baki Sándorék nagyarányú győzelmet arattak a soproniak ellen, így a rájátszás Fehér B-csoportját 5-1-es mérleggel megnyerték.

“Péntek délután hazai pályánkon, a Garay Gimnázium tornatermében a hiányosan érkező soproni B-csapat ellen magabiztos győzelmet arattunk. Ezzel a sikerrel csoportunk első helyén zártunk öt győzelemmel és egy vereséggel. A folytatásban kezdetét veszi a két körös keresztjáték az A-döntőbe kerülésért.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/B 91-59 (24-15, 29-8, 21-17, 17-19)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 23/3, SZÜCS 21, Csákvári 12/3, Hencsik 5, Rácz 2. Csere: VAJDA 17/3, Szabó 6, Gyimesi 3/3, Kófiás 2, Balla. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Sokáig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, majd a negyed végét egy 14-2-es futással zártuk, így kilenc ponttal megnyertük az első etapot. Ez a lendület megmaradt a második negyedre is: Vajda Jázmin vezetésével kemény egészpályás letámadásunkkal rengeteg labdát szereztünk, és könnyű kosarakat dobtunk. Ebben a negyedben állva hagytuk ellenfelünket, és magabiztos előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre (53-23). A térfélcserét követően a soproniak támadójátéka feljavult, és jobban vigyáztak a labdára is, így bár szorosabb negyedeket játszottunk, amiből az utolsót el is vesztettük, győzelmünk azonban nem forgott veszélyben.
Szücs Gréta csapatunk élére állva ismét lehengerlő teljesítménnyel rukkolt elő: 21 pont, 19 lepattanó, 9/9 büntető, 5-5 blokk és kiharcolt fault, 4 gólpassz, 3 szerzett labda, összesen 47 VAL. Mellette Nyári Döníz is hasznos és ponterős játékkal jelentkezett, leszámítva az eladott labdáit (23 pont, 8 eladott, 6 kiharcolt fault, 5 szerzett labda, 21 VAL). Csákvári Viktória (12 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett és 0 eladott labda, 22 VAL) és Vajda Jázmin (17 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda, 18 VAL) teljesítménye érdemel még említést.
Az első félidei játékunkkal megalapoztuk a sikerünket, és külön öröm, hogy minden pályára lépő játékos ki tudta venni a részét a pontszerzésből. A küzdésért az egész csapatot dicséret illeti! Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk és fejlődjünk!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László