A KSC U16-os csapata szombat délután Sopronba utazott, ahol a Darazsak Sportakadémia B-csapata volt az ellenfél. Baki Sándorék pontgazdag mérkőzésen, második félidei játékuknak köszönhetően értékes idegenbeli győzelmet arattak.

“Gólzáporos mérkőzésen kerekedtünk felül a házigazda Soproni Darazsak Sportakadémia/B csapata felett. Az első félidei gyenge védekezésünket a másodikra kijavítottuk, és a térfélcsere után harminc pont alatt tartottuk ellenfelünket, így sikerült behúznunk egy értékes idegenbeli győzelmet a rájátszás második fordulójában.”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-93 (28-25, 24-25, 15-23, 14-20)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 35, CSÁKVÁRI 18/3, NYÁRI 10/6, Baka 2, Gyimesi 2. Csere: HENCSIK 22/6, Rácz 2, Szabó 2, Pál, Vajda. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Gratulálok a Sopronnak! A B-csapatukat is csak igen nagy erőfeszítések árán sikerült legyőznünk. Kettő nagyon eltérő félidőt sikerült játszanunk. Az elsőben mindkét csapat csak rohant és tüzelt, ez az adok-kapok pedig nekünk soha nem kedvez. Rengeteg buta és indokolatlan hibát vétettünk a nagy kapkodásban. A félidőben már tizennégy eladott labdánál jártunk, a soproni lányok pedig hat szerzett labdánál. Ebből következik, hogy nyolc (!) alkalommal a saját figyelmetlenségünk és fegyelmezetlenségünk következtében adtuk el a játékszert, anélkül, hogy ellenfelünk rákényszerített volna minket. Akadt köztük lépéshiba, kétszerindulás és pályáról kidobott labda is. Elképesztő volt látni, hogy milyen mélységekbe tudunk lemenni annak ellenére, hogy mi is dobtunk ötven pontot húsz perc alatt. A félidei szünet után támadásban egy kicsit, de egyáltalán nem váratlanul visszaestünk, mert sokkal több energiát tettünk a védekezésünkbe. Keményebben védtük az egy-egy és kettő-kettő játékokat, nehezebb dobásokra kényszerítettük ellenfelünket, és Szücs Gréta mindig nagyon jó ütemben segített a betörő játékosokra, hat dobást is blokkolt. Mellette Csákvári Viktória és Nyári Döníz teljesítménye érdemel említést, akik ugyan nem dobtak hatékonyan, de hatalmas mezőnymunkát végeztek a pálya mindkét felén. Rendre helyzetbe hozták társaikat és védekezésben is lehetett rájuk számítani. A 2009-es születésű Hencsik Adriennt külön kiemelem, mert fiatal kora ellenére, a padról beszállva a csapat második legjobb teljesítménye tőle érkezett. Az utolsó negyedben kilenc pontot szerzett, amivel több, mint tíz pontra növeltük előnyünket. Szücs Gréta ismét tőle elvárható módon magasan, az egész mezőny fölé nőtt teljesítményével, egyeduralkodó volt a palánk alatt. Sajnos mindenki szép teljesítményét elcsúfítja a sok eladott labda, amiben rengeteget kell még fejlődnünk, no meg a védekezésben. Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László