Szombaton Székesfehérvárra látogatott a KSC U12-es csapata, ahol két helyi fiú csapat várt rá. Stierné Jankovics Mária lányai végül az egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“A hatodik fordulóban a szekszárdi lányok a B-csoportban folytatták a bajnokságot két székesfehérvári fiú csapat ellen. Az első mérkőzésünket megnyertük, a másodikon viszont tizenkét pontos vereséget szenvedtünk a régió bajnokcsapatától, így a hetedik fordulót újra a B-csoportban várjuk.”

ALBA FEHÉRVÁR KENGURUK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 66-81 (13-24, 13-20, 17-14, 19-18 – 4-5)
Szekszárd: HENCSIK 32, KOLLÁR 15, KÓFIÁS 9, HAJDU 8, Csapó 6, Pozsonyi 4, Matus 3, Szabó 2, Ferencz 1, Pusztai 1, Horváth, Makovics. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A mérkőzés nagyon jól indult számunkra. Hencsik Adri már az első negyedben 20 pontot dobott, és tizenegy pontos előnnyel kezdhettük a második játékrészt. Kollár Lilláék is nagyon jól tartották magukat, és tovább növelték az előnyünket. Aztán a második félidőben sorra kaptuk a faultokat, míg mi nem kaptuk meg a kiharcolt személyi hibákat. Három játékosunk is négy faulttal rendelkezett. A fiúk az utolsó negyedben tíz büntetődobáshoz jutottak, összességében 12-23 volt a fault arány a lányok javára. Az utolsó két negyedben így pár pontos hátrányba kerültünk, de a győzelmünket még egy nyolc pontos rohammal meg tudtuk szilárdítani.”

DÁVID KORNÉL KA/ALLIGATORS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 80-68 (17-17, 18-8, 20-17, 17-22 – 8-4)
Szekszárd: HENCSIK 24, KOLLÁR 11, KÓFIÁS 8, MAKOVICS 7, POZSONYI 6, Hajdu 5, Horváth 3, Csapó 2, Pusztai 2, Ferencz, Matus, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Ez a fiú csapat egységes, technikailag és taktikailag is jól felkészült volt. Miután látták az első mérkőzésünket, jól szervezett, váltós védekezéssel igyekeztek a “gólgyárosaink” helyzetét megnehezíteni. Aztán ott volt a duplázás, át kellett esni a holtponton, így a második negyed kicsit lazábbra sikeredett. Szorosabb mérkőzést is játszhattunk volna, ha ott kicsit összeszedettebbek vagyunk. A negyedik negyedben öt pontos győzelmet arattunk, ahol nagyon örültünk az U11-es korú Makovics Nóri bátor támadójátékának.”

“Szeretném megdicsérni a csapat minden tagját, mert nagyon küzdöttek, és igazi csapatként buzdították a kispadon ülök a pályán lévőket. A kitűzött célok közül az is sikerült, hogy mindenki dobjon kosarat. Gratulálok! Gyertek, dolgozzunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária