Az U14-es KSC a regionális bajnokság második körének összevont hatodik-hetedik fordulójában Taszárra látogatott, ahol a pályaválasztói jogáról lemondva kétszer mérkőzött meg a helyi Gyakorló DSE-vel. Baki Sándorék mindkét találkozójukat magabiztosan megnyerték.

“A hétfői nagykanizsai szereplésünk után kedden Taszáron vendégeskedtünk, ahol a kaposvári Gyakorló DSE csapatával egymás után játszottuk le a regionális bajnokságból elmaradt két mérkőzésünket. Mindkét találkozón magabiztos győzelmet arattunk a nálunk sajnos sokkal nehezebb helyzetben levő kaposvári lányok felett, akik terem-gondokkal és edzés-hiánnyal küzdenek/küzdöttek egész évben. Ennek ellenére meccsről-meccsre kiállnak, és vállalják a szereplést, amihez minden elismerésünk! Remélem javul a helyzetük, és a problémáik mielőbb megoldódnak! Gratulálok a csapatoknak!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYAKORLÓ DSE 112-14 (22-6, 42-2, 26-4, 22-2)
SZEKSZÁRD: Nyári 19/6, Ágoston 14, Kollár 11, Léhmann 4, Kófiás. Csere: Szabó 21, Hencsik 20, Gyimesi 9/3, Mester 6, Rácz 4, Vajda 4, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést, erre a második etapban még jelentősen rápakoltunk. A térfélcsere után visszahúzódtunk a félpályáig, de így is kevés pontot kaptunk, sok labdát elcsentünk, és szép kosarakat szereztünk.”

GYAKORLÓ DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 21-59 (7-14, 3-15, 6-9, 5-21)
SZEKSZÁRD: Kollár 10, Kófiás 6, Nyári 6, Léhmann 4, Ágoston 3. Csere: Hencsik 9, Vajda 8, Gyimesi 7, Szabó 4, Rácz 2, Mester, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“A második mérkőzést már kicsit gyengébben kezdtük, és sajnos úgy is folytattuk. Az ellenfelünk felbátorodott, és sokszor nehezen tudtuk megakadályozni a betöréseket és a gyorsindításokat. Támadásban több hibát vétettünk, mint az első mérkőzésen. Pontatlanul, fegyelmezetlenül és figyelmetlenül játszottunk. Ennek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben, de a második meccsen kevésbé koncentráltunk, aminek meg is lett az eredménye. Gratulálok a csapatoknak!”

“Ez a két nap alatt elért három győzelem az edzésmunkába fektetett rengeteg idő és energia megtérülése számunkra, ami igazolja, hogy kemény, következetes munkával fokozatosan képesek vagyunk előre haladni. Dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk, és hibáinkat javítsuk!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László