Négy szekszárdi is tagja volt a világbajnoki bronzérmet szerző női U19-es válogatottnak.

Bronzérmes lett az előző két héten Debrecenben megrendezett U19-es női világbajnokságon a magyar válogatott, ilyenre még sosem volt példa a sportág magyar történetében. Ebből a páratlan sikerből az Atomerőmű KSC Szekszárd két játékosa, Holcz Rebeka és Miklós Melinda, valamint a felnőttcsapat másodedzője, Horváth Zsófia és gyúrónk, Fekete Krisztián is kivette a részét. Két játékosunkat arról kérdeztük, hogy érezték magukat; mitől lett ilyen sikeres a csapat és szerintük mekkora hatással lesz karrierjükre ez a bronzérem.

Miklós Melinda:

„Nagyon jól éreztem magam már a felkészülés során is és bevallom, nagyon gyorsan eltelt ez a pár hét. Én is gondolkodtam, mi az oka, hogy ilyen szép eredményt értünk el, de szerintem az, hogy nagyon összhangba került a csapat a stábbal is, jó volt a kapcsolat közöttünk, pályán belül és a pályán kívül is jól éreztük magunkat együtt. A játékosok és az edzők, az egész stáb megtett mindent a másikért. Ezt a sikert sosem fogom elfelejteni, örökké magunkkal hordozzuk és ez összeköt minket. Egyénileg is nagyon sokat adott nekem ez a világbajnokság, sokat fejlődtem, látom a hibáimat, hogy miben kell még változtatnom,  hogyan lehetnék még jobb játékos, ezen majd itthon dolgozom tovább. Ebből kell építkezni,  mert olyan csapatok ellen is megmérettethettünk, akikkel nem játszunk minden nap és ezen együttesek játékstílusát is láthattuk, érezhettük a saját bőrünkön. Ez egy másik szemszögből is mutatja, hogyan lehet még megfűszerezni ezt a csodálatos sportot. Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, bármi történt, ott voltak mellettem és támogattuk egymást, az edzőknek azért, mert próbálták a legjobbat kihozni belőlem és segítették, segítik a mai napig a fejlődésemet. Köszönet az egész stábnak, mindig ott voltak, amikor szükség volt rájuk. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a csodának.”

Holcz Rebeka:

„Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy bekerültem a nálam két évvel idősebb korosztályos válogatottba. Remekül éreztük magunkat a felkészülés és a világbajnokság alatt is, kiemelkedően jó volt az összhang, a lányokkal és a stábbal egyaránt. Pályán belül és pályán kívül is mindig számíthattunk egymásra és ez órási löketett adott mindenkinek a nehéz helyzetekben. Életem első világversenyén vettem részt, és rendkívül örülök, hogy ilyen jó helyezést tudtunk elérni. A csapatjáték volt a siker kulcsa, amit a szövetségi edző, Cziczás László is hangsúlyozott a mérkőzések előtt. Számomra ez egy óriási élmény volt, amelyet sosem fogok elfelejteni. Nagyon sok hasznos és új dolgot tanultam a nyáron, amit Szekszárdon is kamatoztatni szeretnék majd.”