A Nemzetközi Szövetség (FIBA) csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy az Euroliga-selejtezőben egymást követő két nap játszik csapatunk.

A csütörtöki, müncheni hivatalos ceremónia nem igazán kedvezett az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, pedig egy, a klubhoz erősen kötődő hölgy kezében volt a sorsunk, hiszen a FIBA szlovén nagykövete, Maja Erkic, korábbi játékosunk húzta ki a golyókat az üvegtálakból. A harminchat éves magasbedobó a Szolnoki Olajbányász edzőjének, Gasper Potocniknak a felesége, 2016. és 2018. között másfél szezont játszott együttesünknél. A sorsolásnál eldőlt, a 2021. szeptember 21-23. között Sepsiszentgyörgyön megrendezésre kerülő Euroliga-selejtező minitornán csapatunk 21-én magyar idő szerint 18 órától a török Kayseri, majd másnap este ugyanebben az időben a házigazda romániai együttes ellen lép pályára.

– Sajnos a kevésbé kedvező forgatókönyv szerint alakult a sorsolás, hiszen a törökök elleni meccs után rögtön játszunk a vendéglátónkkal. Természetesen így is mindent megteszünk azért, hogy a klub történetében először bekerüljünk az Euroliga csoportkörébe – mondta a sorsolást a helyszínen végigkövető Szabó Gergő ügyvezetőnk.

Amennyiben sikerülne a bravúr, akkor Djokics Zseljko vezetőedzőnk hölgykoszorúja az A-csoportba kerülne az orosz MBA Moszkva és az UMMC Jekatyerinburg, a francia Lattes Montpellier, az olasz Umana Reyer Venezia, a lett TTT Riga, a cseh ZVVZ USK Praha és a spanyol Perfumerías Avenida Salamanca mellé.

Amennyiben másodikak lennénk, akkor az Európa-kupában a B-csoportban folytatjuk a Győr, az ukrán Prometej és a PAOK (görög)–Elazig (török) párharc győztesével. Ha esetleg harmadik lenne a KSC, abban az esetben az Európa-kupa D-csoportjába kerül, és a török Nesibe, az izraeli Elitzur és a PEAC–Lefkada párharc győztese mellé kap besorolást.


Maja Erkic nagykövet (FIBA) és Szabó Gergő ügyvezető elnök (Atomerőmű KSC Szekszárd).