A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a Stierné Jankovics Mária irányította U12-es KSC csütörtök délután a Kozármisleny fiú együttesét fogadta, akiktől szoros mérkőzésen egy pontos vereséget szenvedett.

“A második fordulóban a Kozármisleny serdülő fiú csapata volt az ellenfelünk. Ránézésre is szép magasra nőtt fiúk hadával kellett felvenni a versenyt, a testi fölény szembetűnő volt.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD B – KOZÁSMISLENY SE 40-41 (13-8, 14-6, 8-7, 5-20)
Szekszárd: CSAPÓ 11, POMSÁR 8, SZABÓ 8, Gál 4, Tam 3, Lakatos 2, Makovics 2, Varga 2, Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidőben tizenhárom pontos előnyre tettünk szert ezen a pontszegény mérkőzésen. Nagyon sok próbálkozás maradt ki mindkét oldalon. A második félidőben ellenfelünk összevonta erőit, mi viszont próbáltunk két ötössel játszani, és mindenkinek játéklehetőséget adni. Az utolsó negyedben öt percig egyáltalán nem találtunk be. Ellenfelünk egyik játékosa viszont ebben a játékrészben tarthatatlanná vált számunkra, a kozármislenyi húsz pontból tizenkettőt ő dobott. Kilenc másodperccel a vége előtt még mi vezettünk egy ponttal, de egy buta lépéshiba következtében elveszítettük a labdát, és az ellenfelünk kosárral büntetett.
A küzdéssel ma sem volt gond. Szépen dolgoztak a lányok, de persze nem hibák nélkül. Csapó Szofi kiemelkedett magabiztos játékával. Mindent összevetve jól szolgálta ez a mérkőzés is a játékrutin szerzést. Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária