A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság ötödik fordulója 2022. március 20-án és 27-én a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal is kilenc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – GYKSE TITÁNOK 8-79 (0-24, 6-15, 2-18, 0-22)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 3, Biró 1, Kovács Be. 1, Márton 1, Palotai 1, Wirth E. 1, Fazekas, Kovács Ba., Stoll, Turányi-Nagy, Wirth S. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Első mérkőzésünkön a bajnokságsorozat talán legerősebb csapatával találtuk magunkat szemben. A fiúk gyorsaságával és technikai képzettségével nem tudtuk felvenni a versenyt. A magasságkülönbség is őket segítette. Ettől függetlenül mindent megtettünk a tisztes helytállásért. A csapatomat dicséri, hogy a nagy különbség ellenére is becsülettel küzdöttünk, próbáltuk megnehezíteni a GYKSE dolgát. Azt is nagy teljesítménynek éltük meg, hogy egyetlen falusi csapatként az A-csoportig eljutottunk, rengeteg tapasztalatot szereztünk. Gratulálunk az ellenfélnek, nagyon ügyesen játszottak!”

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK – GYKSE BIKÁK 25-37 (6-12, 9-8, 0-8, 10-9)
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Untermüller 11, Steiner 8, Dulai 4, Fajszi 2, Allegue, Csiki, Daradics, Figura, Fricsi, Hegedüs, Lovász, Mikóczi, Posta, Samu, Szabó. Edző: Fekete Eszter.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Az első negyedben rosszul kezdtünk, puhán védekeztünk, és a támadásainkat sem tudtuk ponttal befejezni. Nagyon sok kimaradt helyzetünk volt. A második játékrészben jobban tartottuk a lépést a fiúkkal, de sajnos itt is pontatlanul játszottunk. Félidőben a büntetődobások sem sikerültek. Mindenkinek próbáltam játéklehetőséget adni, de nem koncentráltunk eléggé, most jobbak voltak a fiúk. A mutatott játéknál többet tudunk. Gratulálok a GYKSE Bikáknak!”

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 23-29 (7-11, 3-11, 7-4, 6-3)
Atomerőmű KSC Zombasket: Kovács Be. 8, Häckl 7, Kovács Ba. 7, Wirth S. 1, Biró, Fazekas, Márton, Palotai, Stoll, Turányi-Nagy, Wirth E. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Második mérkőzésünkön álmoskásan kezdtünk, nem hittük el, hogy meglehet a győzelem. A félidei büntetődobások új erőt adtak, ezt követően a következő két negyedet is meg tudtuk nyerni. Ez már sajnos kevésnek bizonyult a végső győzelemhez. Csapatunk húzóemberei Kovács Barnabás, Kovács Bence és Häckl Lotti voltak, sajnos hármuk extra teljesítménye most kevésnek bizonyult. Csapatjátékunk sokat fejlődött az elmúlt hónapok során, önzetlenül tudtuk helyzetbe hozni társainkat. Ha jobb százalékban tudjuk kihasználni ezeket a helyzeteket, legközelebb fordítva is alakulhat az eredmény. Gratulálunk a Mohács csapatának!”

GYKSE TITÁNOK – GYKSE BIKÁK 55-17 (13-0, 15-5, 12-4, 15-8)

MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK 59-21 (18-0, 19-11, 6-4, 16-6)
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Untermüller 9, Dulai 2, Fajszi 2, Steiner 2, Allegue 1, Daradics 1, Figura 1, Fricsi 1, Lovász 1, Szabó 1, Csiki, Hegedüs, Mikóczi, Posta, Samu. Edző: Fekete Eszter.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Az első meccsünkre mondtam, hogy rosszul kezdtünk, itt a kezdés még gyengébbre sikerült. Védekezésben lemaradtunk az emberünkről, és nem tudtunk kosarakat dobni. A második negyedben szorosabban védekeztünk, de nem passzoltunk pontosan, így az ellenfél folyamatosan leindult, és ezekből könnyű kosarakat szerzett. A ziccereinket sajnos nagy százalékkal kihagytuk. A büntetőket jobban dobtuk, mint az első mérkőzésen, ez biztató. Nem a mi hétvégénk volt, de ebből is tanulunk! Dolgozunk tovább! Gratulálok a Mohácsnak! Hajrá KSC Baka Gidák!”

Végeredmény:
1. GYKSE Titánok
2. Mohácsi Torna Egylet 1888
3. GYKSE Bikák
4. Atomerőmű KSC Baka Gidák
5. Atomerőmű KSC Zombasket

B-csoport:

BONYHÁDI KSE U11 – TAMÁSI DÁMOCSKÁK 18-73 (4-18, 4-17, 8-12, 2-26)

TAMÁSI DÁMOCSKÁK – ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK 52-27 (14-9, 13-11, 10-6, 15-1)
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Szabó P. 15, Koller B. 3, Szabó V. 3, Pilisi 2, János A. 1, Koller Zs. 1, Kovalcsik 1, Nagy J. 1, János Zs., Nagy P. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “Az első meccsünkön egy nagyon erős és magas szerkezetű fiúcsapat volt az ellenfél. Sokkal technikásabbak és rutinosabbak voltak nálunk, amitől mi meg is ijedtünk. Gyorsindításaikkal és pontos dobásaikkal állva hagytak minket. Húzóembereink meg voltak illetődve, nem a tudásuknak megfelelően játszottunk a pályán. A tamási fiúk sokszor a félpályáig sem engedték felhoznunk a labdát, ügyesen elvették, és gyors ziccereiket értékesítették is. Gratulálunk ellenfelünknek a jó játékhoz!”

ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK – BONYHÁDI KSE U11 54-23 (18-8, 17-3, 17-6, 2-6)
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Pilisi 19, Szabó V. 13, Szabó P. 10, János Zs. 5, Koller B. 3, Nagy J. 3, János A. 1, Koller Zs., Kovalcsik, Nagy P. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “A második meccsen végre magunkra találtunk. A bonyhádi lányok nagyon magasak voltak, de kevésbé technikásak, így el tudtuk venni tőlük a labdát, és nem engedtük, hogy kihasználják a magassági fölényüket. Jól hasznosítottuk az edzésen tanultakat, és még szép gyorsindításokat is láthattam, aminek nagyon örültem, mert meccsen eddig ezt nem sikerült eredményesen kivitelezni. Remek játékunknak köszönhetően fölényes győzelmet arattunk. Mindenkit megdicsérek, mert végrehajtotta, amit feladatul kapott! Nagyon ügyes volt minden kis kobra, és végre teljes csapattal tudtunk kiállni, ami nagy szó!”

Végeredmény:
1. Tamási Dámocskák
2. Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák
3. Bonyhádi KSE U11

C-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI 39-28 (12-6, 10-11, 10-7, 7-4)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 10, Farkas 8, Mayer 5, Braun 4, Burger 3, Molnár 3, Hegyesi 2, Jagicza 2, Mészáros 2, Bárdos, Feigl, Gaszner, Kálazi, Szép. Edző: Pomsár Szilvia.
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Balogh K. 10, Molnár-Taksonyi 8, Haász 5, Végh 2, Balogh Zs. 1, Jakab Zs. 1, Módos-Krémer 1, Balogh A., Jakab Z., Schmidt. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “A Gyaxi csapatát ismerjük, többször játszottunk ellenük. Edzéseken sokat készültünk, ami a védekezésben meg is látszódott. Megbeszéltük ki fogja a húzóembereket, és örülök, hogy fejben is sokat fejlődtünk, jobban látjuk az eseményeket. Remekül hajtott a csapatom, lelkesek és ügyesek voltak. Igazán ránk fért a győzelem. Ellenfelünknek is gratulálok, jó meccs volt!”
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Hét hiányzóval indultunk neki ennek a fordulónak, ennek ellenére mindenki bátran lépett a pályára. A bátaszéki csapattal már többször találkoztunk, ismertük a húzóembereiket, mégsem sikerült megfognunk őket. Sok labdát eladtunk, és sok helyzetet kihagytunk, pedig volt esélyünk. Mivel már bejöhettek a szülők, a gyerekeknek ezzel a szokatlan helyzettel is meg kellett birkózniuk. Többször megilletődöttek voltak, ki-kitekintgettek a játékból. Az ellenfél ügyes passzokkal és sikeres dobásokkal büntette figyelmetlenségünket. Gratulálok az Oroszlánoknak, nagyon ügyesen játszottak! Várjuk a visszavágót!”

BAJAI NKK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 30-40 (8-10, 14-14, 4-10, 4-6)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 9, Burger 6, Jagicza 5, Braun 4, Molnár 4, Mayer 3, Farkas 2, Feigl 2, Hegyesi 2, Bárdos 1, Gaszner 1, Szép 1, Kálazi, Mészáros. Edző: Pomsár Szilvia.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Először játszottunk a bajaiak ellen. Egy magas szerkezetű lány csapattal küzdöttünk, akiket sikerült megnyernünk. Fáradtabbak voltunk, mivel egyből játszottuk a második meccset, de itt is mindenki odatette magát a győzelemért. A szülők is remek hangulatot teremtettek, biztattak minket, örültek, hogy láthatták a gyereket játszani. Gratulálok a csapatomnak mindkét győzelemért, a bajaiak is ügyesek voltak!”

ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI – BAJAI NKK 43-29 (3-12, 22-10, 5-7, 13-0)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Molnár-Taksonyi 21, Balogh K. 10, Haász 7, Balogh Zs. 2, Módos-Krémer 2, Balogh A. 1, Jakab Z., Jakab Zs., Schmidt, Végh. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Sokkal magasabb szerkezetű csapattal találtuk szembe magunkat, ettől a lányok megijedtek, és a kezdésünk nem sikerült jól. Az első negyedben nem is találtuk a kosarat. Koncentrálatlanok voltunk, és ellopták a passzainkat. A második negyedtől a fiúk négyese bravúrosan visszahozott minket a meccsbe! Innentől ügyesen összejátszva, sokat passzolva be is találtunk a kosárba. Bár lepattanókban még van hova fejlődni, ez a játékkép sokkal összeszedettebb volt, mint az első meccsünké. Mindenki ügyes volt, folytatjuk a munkát!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok
2. Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi
3. Bajai NKK

D-csoport:

ATOMERŐMŰ SE – BAJAI NKK-GYAXI 36-23 (4-5, 10-10, 14-6, 8-2)

BAJAI NKK-GYAXI – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 21-30 (2-5, 7-15, 10-4, 2-6)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 16, Bachus 6, Hurtony 4, Mészáros 2, Molnár 1, Vittay 1, Incze, Nemes, Tomalik. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “2022. március 20-án, vasárnap került sor a Nyuszi kupa következő fordulójára. A Dienes Cicák csapata ezúttal egy erősebb csoportban, bajai és paksi együttesek ellen játszott, ahol egy győzelemmel és egy vereséggel zárt. Többen hiányoztak betegség miatt, jobbulást kívánunk nekik! A jelenlevők nagyon jól küzdöttek, nagy gratuláció jár nekik! Az első két negyedben mindkét négyesünk koncentráltan és harcosan játszott, különösen a második játékrészben teljesítettünk ponterősen Martos Lucának köszönhetően. A harmadik etapban az utolsó percben aztán leblokkoltunk, amit ellenfelünk azonnal kihasznált: egy perc alatt hat pontot kaptunk.”

ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK – ATOMERŐMŰ SE 20-39 (0-8, 8-17, 2-10, 10-4)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 14, Vittay 2, Bachus 1, Hurtony 1, Incze 1, Tomalik 1, Mészáros, Molnár, Nemes. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A duplázás nem tett jót nekünk, fáradtan kosárlabdáztunk. Két negyedet ezen a mérkőzésen is megnyertünk, és ezért nagy dicséret jár a kislányoknak.”

Végeredmény:
1. Atomerőmű SE
2. Atomerőmű KSC Dienes Cicák
3. Bajai NKK-Gyaxi

E-csoport:

GYKSE GARAY GLADIÁTOROK – GYKSE BABITS MANÓK 50-10 (17-2, 15-2, 12-0, 6-6)
GYKSE Babits Manók: Lückl 5, Jilling 2, Nagy 2, Fodor 1, Farner, Kiss-Lőrincz, Lukács, Mészáros, Vizi. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Ellenfelünk már az elejétől kezdve kézben tartotta a mérkőzést. Az első három negyedben sajnos a kosárra dobások pontatlanok voltak, védekezésben pedig mindig egy kicsit későn találtuk meg saját emberünket, aminek köszönhetően sajnos sok kosarat kaptunk. A negyedik negyedre viszont megváltozott a játék képe. A kosárra dobások is többször sikerültek, és a védekezés is sokkal hatékonyabb lett, aminek köszönhetően az utolsó játékrészben teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. Bár egy korábbi alkalommal már sikerült legyőznünk a Garay csapatát, a mostani alkalommal megérdemelten nyert ellenfelünk.”

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK 9-54 (4-12, 3-19, 0-9, 2-14)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 2, Szabó H. 2, Szabó L. 2, Burger B. 1, Egerszegi 1, Götz 1, Benedeczki, Burger P., Éliás, Khizi, Parti, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Szegedi 20, Szőcs-Böröcz 13, Bognár 8, Káldi E. 5, Biró 3, Káldi P. 3, Frei 1, Tóth 1, Csereklei, Katona, Mocsári. Edző: Domokos Bence.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Második mérkőzésünk is vereséggel zárult az Atomerőmű KSC Garay Gézengúzokkal szemben. Ez volt az első olyan mérkőzés nap, ahol a szülők szurkolóként biztathatták a gyerekeket. A csapat játéka elég szétszórt volt, helyzeteink voltak ugyan, de sorra ki is maradtak. Kiemelném játékosaim közül Benedeczki Fruzsinát, aki mind támadásban, mind védekezésben kimagaslóan teljesített. Örülök, hogy a szülők láthatták a gyerekeket játszani, és biztattak őket. Köszönöm nekik!”
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Nagy izgalommal vártuk a soron következő fordulót, a lányok szépen teljesítettek edzéseken is, ezért bizakodóak voltunk. Első ellenfelünk, a Bátaszék csapata alacsonyabb és fiatalabb játékosokkal rendelkezik, amit mi ügyesen ki tudtunk használni. Gyors és pontos játékunknak köszönhetően megnyugtató előnyt sikerült kiépítenünk, amit minden játékrészben növelni tudtunk. Szegedi Viktória 20, míg Szőcs-Böröcz Flóra 13 pontot tett a közösbe. Káldi Emili 5 pontot szorgoskodott össze és védekezésben is nagyon hasznos volt. Nagy dicséret illeti a lányokat, ilyen elszántsággal kell dolgoznunk tovább! Gratulálunk ellenfelünknek, bátran küzdöttek!”

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – GYKSE BABITS MANÓK 44-19 (10-4, 17-7, 8-4, 9-4)
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók és GYKSE Babits Manók): “Ezen a mérkőzésen egymás ellen kellett játszania mindkét Babitsos csapatunknak. Mivel a Lurkók sokkal többet kosárlabdáztak már, mint a Manócskák, ezért úgy gondoltuk, hogy a két csapatot összevegyítve élvezetesebb, izgalmasabb és kiegyensúlyozottabb mérkőzés várhat ránk. Természetesen a rutinosabb és idősebb gyerekek alakították a játék képét, miközben azért sok lehetőséget kaptak a kisebbek is. A házi bajnokságot végül a Manók nyerték néhány ponttal, de ezen a meccsen valóban csak a játék volt a fontos, és hogy mindenki jól érezze magát.”

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – GYKSE GARAY GLADIÁTOROK 31-20 (0-6, 21-4, 2-6, 8-4)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Szegedi 14, Szőcs-Böröcz 9, Tóth 3, Biró 2, Bognár 1, Katona 1, Mocsári 1, Csereklei, Frei, Káldi E., Káldi P. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Második mérkőzésünkön jól ismert ellenfelünkkel, a Garay Gladiátorokkal találkoztunk. Edzések alkalmával többször játszottunk már egymás ellen, hol erre, hol arra billent a mérleg nyelve, ma nekünk jött ki jobban a lépés. Szegedi Viktória 14 pontja és Szőcs-Böröcz Flóra 9 pontja támadásban, míg Bognár Izabella védekezésben tett hozzá nagyon sokat a győzelemhez. A fiatalabb játékosok bátran vetették bele magukat a mérkőzésbe. Ügyes megoldásokkal és labdaszerzésekkel vették ki részüket a győzelemből. Nagy volt az öröm a forduló után, nagy csatában értünk el két győzelmet. Le a kalappal a lányok előtt! Gratulálunk a Garay Gladiátoroknak, nagyon jó ellenfél voltak!”

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 53-11 (8-6, 19-3, 12-2, 14-0)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Finta G. 6, Kovács 6, Lückl P. 6, Nagy 6, Lückl L. 4, Reinauer 4, Soós 4, Tusa 4, Bence 3, Sarudi 3, Decsi 2, Jorga 2, Péri 2, Takács 2, Finta L., Keresztes. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 6, Vörös 2, Egerszegi 1, Khizi 1, Szabó H. 1, Benedeczki, Burger B., Burger P., Éliás, Götz, Parti, Szabó L. Edző: Dékány Zsanett.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “Lurkócskáink egy fiatalabb, kevesebbet kosárlabdázó ellenféllel játszhatták az utolsó mérkőzést. Bár a Bátaszék csapata nagyon lelkesen és bátran játszott, a fizikális és tudásbeli különbség hamar megmutatkozott. Sokszor könnyedén szereztünk labdát már az ellenfél térfelén, amit aztán gyakran kosárra váltottunk. Nagy örömünkre a csapatjátékot is egyre inkább élvezik a gyerekek, és egyre többször hozzák játékba a jobb helyzetben lévő csapattársakat.”
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Első mérkőzésünket az Atomerőmű KSC Babits Lurkók ellen játszottuk. A végeredmény 53-11 az ellenfél javára.”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Babits Lurkók
2. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok
3. GYKSE Garay Gladiátorok
4. GYKSE Babits Manók
5. Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok