A hétvégén Miskolcra utazott a KSC U14-es csapata, ahol a május végi országos döntő csoportkiemeléséért ment a harc. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai szombaton az NKA Pécs és a Csata DSE csapatát legyőzték, de vasárnap a házigazdák ellen vereséget szenvedtek.

“Szombat-vasárnap Miskolcon játszottuk a döntő előtti utolsó fordulót. Sajnos mindhárom meccsünkön nagyon gyengén teljesítettünk. Két mérkőzésen a végjátékban nyerni tudtunk, a hazaiak ellen viszont csúfos vereséget szenvedtünk. Így a második helyen végeztünk, és a Csata A-csapatával leszünk egy csoportban a döntőben. Ezen kívül még a két másik csoport egy első és egy második helyezettjével fogunk találkozni (a BEAC, Sopron, Győr, Csata/B csapatai közül kerül ki a kettő). A május végi döntő helyszíne még ismeretlen. Addig rengeteg munkára lesz szükség, hogy ott sikeresen szerepeljünk.”

NKA PÉCS/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 55-64 (16-13, 4-16, 15-16, 20-19)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 25/12, Schiefer 8, Csapó 2, Szabó, Varga. Csere: POMSÁR 14, Kollár 7/3, Horváth 4, Kófiás 4, Ogunson-Bonnyai, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Három negyed kiegyenlített játékot hozott, csupán a második játékrészben játszottunk jól. Keményen védekeztünk, és támadásaink nagy részét ponttal tudtuk befejezni, így 4-16-ra nyertük ezt az etapot. A második félidőben feljött a Pécs, a végjátékban azonban az óriásit küzdő Hencsik találataival megnyertük a mérkőzést. Nagyon rosszul dobtunk, mezőnyből huszonkilenc százalékkal, büntetőből pedig ötvenhárom százalékkal. Rengeteget hibáztunk mind támadásban, mint pedig védekezésben.”

CSATA DSE/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-62 (18-23, 17-8, 14-16, 10-15)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 31/18, CSAPÓ 8, Schiefer 6/6, Szabó 2, Varga. Csere: Pomsár 7, Kollár 4, Pozsonyi 4, Horváth, Kófiás, Ogunson-Bonnyai. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“A végig kiélezett mérkőzésen a végjátékot jobban bírva győzedelmeskedtünk. Rengeteget hibáztunk ezen a találkozón is, de nagyot küzdöttünk. Harmincegy eladott labdánk volt, ez nagyban befolyásolta a mérkőzés eredményét.”

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-54 (21-11, 10-17, 27-6, 23-20)
SZEKSZÁRD: Hencsik 24/9, Schiefer 2, Varga 1, Csapó, Szabó. Csere: Kollár 11/3, Kófiás 8/3, Pomsár 8, Horváth, Ogunson-Bonnyai, Pozsonyi, Rácz. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“A harmadik negyed roppant gyenge játéka (27-6) eldöntötte a mérkőzés sorsát. Sajnos csak a második játékrészben voltunk partnerei a házigazdáknak, akik lendületes és erőszakos kosárlabdát játszva leiskoláztak bennünket. Hibát-hibára halmoztunk, körülményesen és enerváltan játszottunk. Roppant gyengén dobtunk, mezőnyből huszonhat százalékkal, büntetőből pedig ötven százalékkal. Emellett eladtunk harmincegy labdát is. Amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, semmi nem valósult meg belőle, így nagyarányú vereséget szenvedtünk. Mindenki mélyen tudása alatt játszott.”

Harsányi Mária