Szerdán a rájátszás negyeddöntő párharc mindent eldöntő harmadik találkozóján az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán fogadja a CMB CARGO UNI Győr együttesét. A találkozó 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Vasárnap kiegyenlítette az NB1 A-csoportos rájátszás negyeddöntő párharcot a CMB CARGO UNI Győr, miután hazai pályán három pontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. A hazaiak szoros első negyed után tíz pont körüli előnyt alakítottak ki, amit Djokics Zseljko csapata sokáig nem tudott ledolgozni. Bár a KSC ezen a délutánon nem játszott igazán jól (a támadójáték gyengélkedését mutatja, hogy huszonkét tripla kísérletből mindössze négy ment be), Theodoreán Alexandráék a nehezítő körülmények ellenére, emberfelettit harcolva a hajrára visszaküzdötték magukat és kiegyenlítették a mérkőzés állását. A végjáték sajnos Reshanda Gray kulcsfontosságú támadólepattanójával a kisalföldieknek kedvezett, így a Szekszárd 2017. március 31-e után, zsinórban nyolc (!) megnyert egymás elleni találkozót követően kikapott riválisától.

Djokics edző a mérkőzés után nyilatkozatában – az ellenfélnek szóló gratuláció mellett – nem rejtette véka alá csalódottságát a csapatot ért kettős mérce miatt: míg egy 60-57-re végződő, pontszegény találkozón a hazaiak 37 büntetőt dobhattak, addig Studer Ágnesék mindössze 11-szer (!) állhattak a vonal mögé. A nagy büntetőarány különbség az első és az utolsó negyedben még szembetűnőbb volt, a győriek ezt a mutatót ekkor 9-0-ra, illetve 9-1-re “nyerték”, míg a KSC csak a találkozó 18. percében jutott először büntető dobáshoz.

A zöld-fehéreknél a több utolsó másodperces bravúrkosarat is jegyző Artemisz Szpanu (19 pont, 4 lepattanó) volt a legeredményesebb, de Raksányi Krisztina (17 pont, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés) is jelentősen feljavult az első mérkőzéshez képest. Krnjics Szara 8 ponttal és 7 lepattanóval tért vissza a pályára, Gray (9 pont, 8 lepattanó) pedig ismét Erica McCall-al (6 pont, 7 lepattanó) vívott nagy csatát a palánkok alatt. Már ameddig McCall a pályán volt, hiszen a 35. percben egy véleményes támadóhibát követően már végleg a padon találhatta magát. Az amerikai magasemberhez hasonlóan a több hetes kihagyás után újra pályára lépő Frida Eldebrink (16 pont, 4 lepattanó) is kipontozódott, míg Ivana Dojkic neve mellé 13 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt jegyezhettek fel a statisztikusok.
A vasárnapi eredménynek a Győr mellett a DVTK örülhet igazán, hiszen szombaton – a továbbjutó személyétől függetlenül – így már biztosan egy magánál jóval fáradtabb ellenfél ellen kezdheti meg az elődöntő párharcot.

Bár a csata vasárnap elveszett, a háborúnak még koránt sincs vége! A legjobb négybe kerüléshez a lányoknak egy kőkemény harmadik mérkőzésen kell túljutniuk, ahol most már hazai pályán vehetik kezükbe a sorsuk irányítását. Noha azt előre sejteni lehetett, hogy az idei rájátszás roppant nehéznek ígérkezik, a vereség és annak egészen sajátos körülményei egészen biztosan extra motivációt fognak jelenteni a csapatnak a visszavágáshoz. Ehhez ezúton is kérjük szurkolóink támogatását: mutassuk meg vendégeinknek, hogy milyen fantasztikus hangulatot tudunk teremteni Szekszárdon és hatodik emberként segítsük hozzá a lányokat egy újabb nagyszerű győzelemhez!

Az egyik fél második győzelméig tartó KSC-Győr párharc harmadik összecsapása (vezeti: Cziffra Csaba, Győrffy Pál, Tóth Cecília) szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. Klubunk jóvoltából a találkozót a mindiGO Sport ezúttal is élőben közvetíti.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Negyeddöntők:
Sopron Basket (1.) – VBW CEKK Cegléd (8.), végeredmény: 2-0
Aluinvent DVTK (2.) – NKE-FCSM Csata (7.), végeredmény: 2-0
Atomerőmű KSC Szekszárd (3.) – CMB CARGO UNI Győr (6.), állás: 1-1
PEAC-Pécs (4.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (5.), végeredmény: 0-2

Elődöntők:
Sopron Basket (1.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (5.), állás: 0-0

RÁJÁTSZÁS VIGASZÁGI MÉRKŐZÉSEK

5-8. helyért:
PEAC-Pécs (4.) – VBW CEKK Cegléd (8.), állás: 0-0

Videó: Papp Máté