Klubunk vezetősége az alábbi nyilatkozatot teszi a CMB CARGO UNI Győr közösségi oldalán hétfőn megjelent videóval kapcsolatban.

A CMB CARGO UNI Győr csapatát üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője hétfőn a győri klub Facebook oldalán azzal a váddal illette klubunk szakmai stábját, hogy az NB1 A-csoportos rájátszás negyeddöntő párharc eddig lejátszott mérkőzései során két játékosukat emberi és női méltóságában sértette meg.

A vádakkal kapcsolatban Szabó Gergő, a Kosárlabda Sport Club Szekszárd ügyvezető elnöke kedden reggel az ORIGO hírportál megkeresésére az alábbi nyilatkozatot tette:

– Ha valaki azt mondja, hogy jóban van egymással a két klub, akkor először a másik felet kellett volna értesíteni a problémáról, nem pedig videóban üzenni. Amikor megláttam a felvételt, azonnal felhívtam a Győr elnökét, Fűzy Andrást, aki elmondta, hogy két esetről van szó. Az egyiknek én is tanúja voltam, amikor a második meccs után másodedzőnk, Maljkovics Borisz és a győriek játékosa, Krnjics Szara összeszólalkozott. Ilyen előfordul a sportban, semmi különös nem történt. Többet ezzel nem is szeretnék foglalkozni. A másik eset kapcsán elvileg az edzőnk tett megjegyzést Raksányi Krisztinának az első mérkőzésen. A győriek elmondása szerint az eset azelőtt történt, hogy a játékos kapott egy sportszerűtlen faultot. Ezt azonnal visszanéztem, de nem láttam semmi különlegeset. Kérdeztem, hogy mit mondott neki, de azt nem tudták megmondani, mivel állítólag szerbül hangzott el a megjegyzés. Ha kell, szóljanak, azt is le tudom fordítani. Egyébként is érthetetlen, hogy ezt miért csak a második találkozó után egy nappal teszik szóvá. Tegnap este felhívtam Klement Tibort, hogy a meccs melyik időszakában történt az eset, de azóta sem hívott vissza. Hétfőn este egyébként az M4 Sport Kosármagazin című műsorban megkérdezték telefonon Raksányit az esettel kapcsolatban, aki csak annyit mondott, hogy nem akar az esetről beszélni. Ha bármi komoly történt volna, biztosan nem így reagál. Azt gondolom, hogy senkinek sincs szüksége védőügyvédre, felnőtt emberekről van szó, na meg persze nincs szükség mesterséges botrány gerjesztésére sem. A következő találkozó után majd lehet tisztázni minden kérdést.

Az esettel kapcsolatban vezetőedzőnk, Djokics Zseljko is megszólalt:

– Nem gondoltam, hogy valaha is nyilatkozatot kell írnom, ám mivel támadás érte győri részről a nyilvánosság előtt a szakmai stábomat, amelyért felelősséggel tartozom, muszáj reagálnom a történtekre. Mi senkit sem provokáltunk, sokkal inkább érzem úgy, hogy bennünket próbálnak provokálni, és ilyen módon felhívni a média figyelmét erre a párharcra. Különösen fáj a szívem amiatt, hogy megpróbálják Raksányi Krisztinát ellenem fordítani, és rámsütik, hogy provokáltam őt: soha egyetlen játékossal sem tennék ilyet, különösen nem Krisztával, akivel régóta kiváló emberi és szakmai kapcsolatot ápolok, és sokat dolgoztunk együtt azért, hogy olyan remek, válogatott szintű kosárlabdázó váljék belőle, amilyen lett. Ezért arra kérném Őt, hogy ha valóban megbántottam valamivel, azt tárja a nyilvánosság elé, mondja el, hogy pontosan mi volt az, és mikor mondtam neki! Amennyiben ez nem igaz, és Őt valójában csak felhasználták erre a provokációra, akkor kérem, hogy a harmadik mérkőzésig kövessenek meg engem, a nyilvánosság előtt, hivatalosan!