A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság – a KSC társrendezésében – a koronavírus-világjárvány ellenére idén is megrendezésre kerül. 2021. február 27-én a Szekszárd Városi Sportcsarnokban és a PTE-KPVK tornatermében öt KSC-s csapat lépett pályára.

Szabó Noémi (szakmai igazgató): “Egyesületünk és Murvai Szabolcs állhatatos, kitartó munkájának köszönhetően 2021. február 27-én végre megkezdődtek a hagyományos Nyuszi Kupa küzdelmei a legkisebbek számára. A mérkőzések helyszínéül a Sportcsarnok és a Főiskola tornaterme szolgál, mindkét intézményvezetőnek köszönet jár érte. A szervezésben, lebonyolításban és finanszírozásban a Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség társrendezőjeként “oroszlánrészt” vállal a KSC, példát mutatva ezzel, hogy még a nehéz időkben is milyen fontos a klub számára az utánpótlás-nevelés. A COVID-19 sajnálatos hatására a tavalyi huszonegy csapat helyett tizennégy nevezett, ebből öt a KSC színeiben. Íme az eredmények és edzői nyilatkozatok.”

A-csoport:

BAJAI NKK – KSC FÜRGE RÓKÁK 28-24 (2-4, 7-11, 8-4, 11-5)
KSC Fürge Rókák: Pozsonyi 11, Lakatos 6, Tamási 3, Szabó 2, Makovics M. 1, Makovics N. 1, Koller, Martos, Mick-Szabó, Szegedi. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “Az A-csoport négy csapatos volt és a Fürge Rókák ellenfele először a Bajai NKK A-együttese volt. A mérkőzés eredménye döntött arról, hogy a GYKSE Bikák vagy a Bajai Bácska fiú csapata lesz a második ellenfelünk. A KSC Fürge Rókák csapata első alkalommal lépett ebben az összeállításban pályára, és bizony döcögött is a játék. Védekezésben nem mindjárt találtuk az emberünket, támadásban pedig rengeteg helyzetünk volt, de sajnos nagyon-nagyon sok kimaradt a kapkodásban. A harmadik negyed végén 17-18-ra még mi vezetünk, de utána teljesen elvesztettük a ritmust. Kár volt ezért a rövidzárlatért, amúgy egy nyerhető mérkőzést engedtünk kicsúszni a kezünk közül.”

BAJAI BÁCSKA FKE – GYKSE BIKÁK 13-76 (2-13, 6-31, 5-12, 0-20)

BAJAI NKK – GYKSE BIKÁK 16-81 (3-16, 9-35, 1-14, 3-16)

KSC FÜRGE RÓKÁK – BAJAI BÁCSKA FKE 42-21 (7-6, 17-9, 9-2, 9-4)
KSC Fürge Rókák: Makovics N. 14, Pozsonyi 11, Szabó 6, Lakatos 5, Tamási 2, Makovics M. 1, Martos 1, Mick-Szabó 1, Szegedi 1, Koller. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “A második találkozón aztán jóval összeszedettebbek voltunk. Az első negyedben még akadozott a játék, de utána elhittük, hogy nyerni tudunk. Agresszívabb védekezésre váltottunk, és az megadta a támadójáték jó ritmusát is. Külön gratulálok a kislányoknak a félidőben bedobott hét büntetőért! Dolgozunk tovább!”

Végeredmény:
1. GYKSE Bikák
2. Bajai NKK
3. KSC Fürge Rókák
4. Bajai Bácska FKE

B-csoport:

BAJAI NKK/B – MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 46-15 (16-0, 8-11, 18-2, 4-2)

BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – BAJAI NKK/B 10-21 (2-5, 4-10, 1-2, 3-4)

GYKSE TITÁNOK – MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 66-19 (18-3, 18-6, 8-8, 22-2)

BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – GYKSE TITÁNOK 17-60 (2-14, 9-15, 3-13, 3-18)

Végeredmény:
1. GYKSE Titánok
2. Bajai NKK/B
3. Bátaszéki Oroszlánok
4. Mohácsi Torna Egylet 1888

C-csoport:

KSC ZOMBASKET – GYKSE BABITS MANÓK 45-11 (4-2, 23-7, 11-0, 7-2)
KSC Zombasket: Misóczki N. 21, Häckl 9, Misóczki M. 9, Wirth S. 2, Fazekas 1, Márton 1, Stoll 1, Wirth E. 1, Mőszmer, Szekeres. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (KSC Zombasket): “Idei szereplésünket a Tolna Megyei Utánpótlás Bajnokság (Nyuszi Kupa) C-csoportjában kezdtük meg. A csapat nagy részének ez volt élete első mérkőzése, ezért kicsit megilletődve kezdtünk, de hamar megjött az önbizalmunk. Az első mérkőzésen legyőztük a nálunk fiatalabb GYKSE Babits Manók csapatát.”

GYKSE BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK 9-70 (0-32, 5-18, 0-12, 4-8)

ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK – KSC ZOMBASKET 51-29 (18-0, 11-13, 12-4, 10-12)
KSC Zombasket: Misóczki M. 19, Häckl 3, Wirth E. 3, Misóczki N. 2, Mőszmer 1, Stoll 1, Fazekas, Márton, Szerémi, Wirth S. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (KSC Zombasket): “Második meccsünkön nagyot küzdve vereséget szenvedtünk a magasabb átlagéletkorú Atomerőmű SE Atom Manók csapatától. Örömmel konstatáltam, hogy a gyerekek a meccseken is alkalmazni tudják azokat a technikai elemeket, amiket edzéseken tanulunk. Nem félnek felvállalni az egy-egy elleni szituációkat, bátran elindulnak a labdával. Szembesültünk több hiányossággal is, amit igyekszünk kijavítani a későbbiekben. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki becsülettel küzdött, mindannyian szereztek pontot. Kiemelkedő teljesítménye miatt név szerint szeretném megemlíteni a 2012-es születésű Misóczki Maját, aki a két meccs alatt összesen 28 pontot szerzett, amivel hátán vitte a csapatot. A pandémiás helyzet miatt nagyon kevés lehetősége van a gyerekeknek közös programokon részt venni. Ez az alkalom felért egy mini kirándulással, melynek végén csillogó szemű gyerekek szálltak ki a csapatbuszból.”

Végeredmény:
1. Atomerőmű SE Atom Manók
2. KSC Zombasket
3. GYKSE Babits Manók

D-csoport:

KSC GYAXI MAXI – KSC BABITS LURKÓK 23-60 (2-22, 15-14, 0-16, 6-8)
KSC Gyaxi Maxi: Doszpod 10, Balogh 4, Szabó P. 3, Bognár 2, Csiki 1, Jakab Z. 1, Szabó V. 1, Végh 1, Haász, Hoffmann, Jakab Zs., Módos-Krémer, Smid, Tóth. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
KSC Babits Lurkók: Bartos 18, Finta G. 14, Lückl P. 8, Farner 5, Miklós 5, Kitanics 2, Kovács 2, Lückl L. 2, Bence 1, Békefi-Barabás 1, Eppel 1, Finta L. 1, Ill. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “Végre megkezdődött a Nyuszi Kupa, ahol az első meccsünket a Babits Lurkók ellen játszottuk. A csapatból négy játékos kivételével mindenkinek élete első mérkőzése volt. A Babitsos nagylányok szép kosarakat szereztek, nekünk is megvoltak a dobásaink, de még pontatlanul céloztunk.”
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): “Hosszas várakozás után került sor a Tolna megyei utánpótlás bajnokság Gemenci Nyuszi Kupájának első fordulójára. A gyerekek nagy izgalommal készültek, hiszen az edzéseken kívül nem volt játéklehetősége csapatunknak az elmúlt időszakban. Bátran, határozottan léptek pályára a lányok, sikeresen támadtak és védekeztek az első negyedben, így jelentős előnyre tettünk szert. A második negyedben a sok labdaszerzés ellenére a pontatlan dobásaink miatt jelentősen nem tudtuk előnyünket növelni, kiegyenlített küzdelem folyt a két csapat között. A második félidőben hasonlóképpen alakult a játékunk, így sikerült megnyernünk a mérkőzést. Csapatunk minden Lurkócskája végig küzdött, harcolt a pályán. Bízunk benne, hogy megmarad ez a lelkesedés a bajnokság további fordulói során is! Büszkék vagyunk rátok!”

KSC BAKA GIDÁK – KSC GYAXI MAXI 57-25 (28-2, 7-15, 12-2, 10-6)
KSC Baka Gidák: Untermüller 20, Mekl-Kovács 14, Beke 7, Csötönyi 5, Daradics 4, Fajszi 4, Steiner 2, Dulai 1. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
KSC Gyaxi Maxi: Doszpod 11, Balogh 3, Bognár 2, Haász 2, Hoffmann 2, Szabó V. 2, Csiki 1, Módos-Krémer 1, Végh 1, Jakab Z., Jakab Zs., Smid, Szabó P., Tóth. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “Nagyon vártuk, hogy elinduljon a Nyuszi Kupa. Mindenki nagyon izgult, sok kislánynak ez volt élete első hivatalos mérkőzése. Koncentráltan és nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, szigorú védekezés mellett ponterősen támadtunk, így már az első negyed után jelentős előnyt szereztünk. A második nyolc percben kissé megilletődötten játszottunk, pontatlanok voltak a dobásaink, és Doszpod Rebekát nem sikerült semlegesítenünk. A büntetőkből ezúttal kevés pontot szereztünk, ennek ellenére a harmadik negyedben Untermüller Lilla és Mekl-Kovács Hanga ismét lendületet adott csapatunknak, és újabb tíz ponttal növeltünk előnyünket. A záró játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, amelyet Beke Nóra vezérletével sikerült megnyernünk. Harcos játékáért mindenki dicséretet érdemel.”
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “A második mérkőzés a KSC Baka Gidák ellen zajlott. A játék képe nem sokat változott. Ellenfelünk idősebb és képzettebb játékosokból állt, viszont az egész napos lelkesedésért és küzdésért az egész Maxi csapatot dicséret illeti! Az eredmény teljesen másodlagos, a cél, hogy szeressenek játszani, élvezzék a kosarazást, ezt pedig sikeresen teljesítettük. Öröm volt látni, hogy ilyen fiatal csapat ilyen bátran játszik. Gratulálok mindenkinek! Büszke vagyok a csapatomra!”

KSC BABITS LURKÓK – KSC BAKA GIDÁK 26-37 (6-6, 8-15, 6-8, 6-8)
KSC Babits Lurkók: Ill 7, Bartos 5, Finta G. 4, Farner 3, Miklós 2, Nagy 2, Bence 1, Békefi-Barabás 1, Finta L. 1, Eppel, Kitanics, Kovács. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
KSC Baka Gidák: Czövek 8, Untermüller 8, Beke 7, Mekl-Kovács 5, Dulai 2, Koltai-Kiss 2, Steiner 2, Csötönyi 1, Molnár 1, Szabó 1, Fajszi, Posta. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): [Edzői nyilatkozat később.]
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “Rövid szünet után léptünk ismét pályára a hozzánk hasonlóan győzelemmel kezdő, pihentebb Babits Lurkók ellen. A KSC országos U11-es bajnokságban szereplő együttesének több játékosát is soraiban tudó, két közel azonos képességű gárda összecsapása kiegyenlített küzdelmet hozott. Mindkét együttes ügyelt a védekezésre, ezért kevés pont esett a nyitó negyedben. A második nyolc percben Beke Nóra és Czövek Laura ponterős játékával sikerült hét pontos előnyt szerezni. Ezt a második félidőben, végig szoros mérkőzésen sikerült még növelni is – köszönhetően az ezúttal jobban értékesített büntetőknek is. Egy küzdelmes, jó színvonalú mérkőzésen értékes sikert arattunk. Örülök, hogy minden pályára lépő játékos hozzá tudta tenni a magáét a csapat teljesítményéhez. Bízom benne, hogy a sorozat további fordulóiban is ez a határozott, lelkes játék jellemzi majd csapatunkat. Büszkék vagyunk a lányokra. Hajrá Baka Gidák!”

Végeredmény:
1. KSC Baka Gidák
2. KSC Babits Lurkók
3. KSC Gyaxi Maxi