A KSC U14-es csapata szombaton a PVSK meghívásának eleget téve utazott Pécsre, ahol a felkészülési tornán a házigazdák mellett a Kecskeméti KA együttesével mérkőzött.

“Szombaton a PVSK meghívásának eleget téve Pécsre látogattunk az I. Papp Gábor Emléktornára. Dr. Papp Gábor (1950-2019) a PTE-TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet volt igazgatóhelyettese, tanszékvezető, a PEAC volt ügyvezetője, kosárlabda edző, tragikus hirtelenséggel 68 éves korában hunyt el idén márciusban. A TTK Sportcsarnoka immáron az ő nevét viseli, ami a helyszínt adott a tornának. A hazaiak mellett a kecskeméti csapatot győztük le megszerezve az első helyét. A két meccsünk között került sor az emlékműsorra, majd a torna végeztével a junior csapatunknak szurkoltunk a Rátgéber Akadémia elleni bajnokin, amit tizenkét ponttal megnyertek.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 29-138 (5-38, 11-38, 3-26, 10-36)
SZEKSZÁRD: Szücs 28, László 16, Doszpod 10, Lovasi 10, Gyimesi. Csere: Piukovits 21, Subotic 16, Ágoston 10, Lábas 10, Csákvári 8, Vajda 3, Baka 2, Sarkadi, Szabó. Edző: Baki Sándor.

“A fiatalabb és képzetlenebb pécsi lányok ellen sima győzelmet arattunk. Sok buta faultot ütöttünk dobás közben és ebből büntetőzhetett ellenfelünk, igaz, pontatlanul. Támadásban szépen találtuk meg a dobóhelyzeteket és értékesíteni is sikerült azokat. Gratulálok a csapatoknak!”

KECSKEMÉTI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 71-79 (20-14, 15-23, 16-20, 20-22)
SZEKSZÁRD: Szücs 18, Doszpod 13/3, László 5, Lovasi 4, Gyimesi. Csere: Piukovits 13, Lábas 12, Csákvári 10, Subotic 4, Ágoston, Baka, Sarkadi, Szabó, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedben hibát-hibára halmoztunk, ebből sorra adtuk el a labdákat. Ellenfelünk főleg az eladott labdáinkból vezetett gyorsindításokból és büntetőkből szerezte pontjait. Nehezen sikerült felvenni az általuk diktált tempót, ami a második negyedben már összejött, és onnantól mi irányítottunk. Kevesebb eladott labdával kezdtünk játszani, támadásainkat legtöbbször kosárral fejeztük be, így az első negyed végi hat pontos hátrányból félidőre két pontos előny kerekedett. Pontosabban kezdtünk a fordulás után, gyorsan elhúztunk tizenkét pontra a kecskeméti lányoktól (24. perc: 47-35). A vezetést már nem adtuk ki a kezünkből, de ellenfelünk továbbra is szorosan tapadt ránk. Többször felzárkóztak egy-két mezőnykosárnyi távolságra, viszont valaki mindig jókor villant közülünk. Egy izgalmas, szoros meccset játszottunk. Rengeteg hiba volt mindkét oldalon, ezekből lehet sokat tanulni, fejlődni. Gratulálok a Kecskemétnek és a csapatomnak!”

Baki Sándor