A felnőtt csapat hat játékosa mellett a KSC utánpótlásából Andi Hanna, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Miklós Melinda, Németh Lili, Pop Anamaria, Renczes Rebeka és Szücs Gréta is meghívót kapott az U20, U18, illetve U16-os válogatott edzőtáborába.

Bár a koronavírus világjárvány miatt az idén nyárra tervezett Európa Bajnokságok elmaradnak, a magyarországi veszélyhelyzet elmúltával a korosztályos nemzeti válogatottak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) székesfehérvári Központi Edzőtáborában megkezdik a közös munkát a jövő évi versenysorozatokra.

A felnőtt válogatott Székely Norbert vezetésével négy héten át (2020. június 29-től július 26-ig) dolgozik majd együtt. Az EB-selejtezőre készülő tizennyolc plusz három fős keretben a KSC-ből Bálint Réka, Gereben Lívia, Studer Ágnes és Zele Dorina is helyet kapott.

A Völgyi Péter irányította U18-as nemzeti csapat két turnusban fog edzőtáborozni. Klubunk játékosai közül Németh Lili a 2020. június 29. és július 4. közötti első hétre, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Miklós Melinda és Renczes Rebeka pedig 2020. július 5-11-ig tartó második etapra kapott meghívót.

Az U16-os válogatottnál Szücs Gréta révén szintén érdekeltek leszünk: Kovács Andrea szövetségi kapitány 2020. július 15-19. között fog összetartást vezényelni a csapatnak.
Gréti emellett az MKOSZ Kiválasztó-Képző Program 2006-os leány korosztályának következő országos táborára is meghívást kapott, ami 2020. augusztus 12-18. között szintén Székesfehérváron kerül majd megrendezésre.

Klubunk utánpótlás játékosai közül Pop Anamaria a román U20-as válogatottban bizonyíthat a bajnoki szünetben.

A 3x3-as szakág honi képviselői a nyáron Debrecenben fognak edzőtáborozni. A Károlyi Andrea vezette felnőtt csapat Szabó Fannival és Theodoreán Alexandrával a soraiban 2020. június 29. és július 31. között, a Földi Attila irányította U18-as együttes pedig Andi Hannával kiegészülve 2020. július 1-18-ig készül majd együtt a soron következő versenyekre.

Ezúton is szívből gratulálunk minden játékosunknak, eredményes munkát és sok sikert kívánunk nekik a nyárra!