Az U11-es bajnokság aktuális fordulójában a 6. régió E-csoportjának Pécs adott otthont. A Stierné Jankovics Mária vezette KSC B-csapat az NKA Pécs leány B- és a PVSK NKA leány A-együtteseivel mérkőzött, de ezúttal sajnos mindkét mérkőzését elvesztette.

“Az ötödik fordulóban egy csoporttal feljebb kerültünk, emiatt most a Rátgéber Akadémia leány B- és a PVSK leány A-csapataival mérkőztünk meg. Sajnos mindkét mérkőzésünket elvesztettük, de voltak biztatóan jó jelek és pillanatok.”

NKA PÉCS KENGURU LEÁNY/B – TARR KSC SZEKSZÁRD/B 48-36 (10-3, 12-4, 10-15, 10-8 – 6-6)
Szekszárd: LÜCKL 18, KÁLDI 5, Bachusz 4, ALLEGUE 3, Borbás 2, Fodor 2, Módos-Krémer 1, Schmidt 1, Csiki, Kovács. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első mérkőzésünkön az első két negyedben gyenge támadójátékot produkáltunk, összesen hét pontot sikerült dobnunk. Igazából a gyűrűig sem sikerült eljutni, mert eladtuk, elléptük, vagy a lábunkra ütöttük a labdát. A második félidőt viszont sikerült megnyerni. Lückl Vera harcos és ponterős játékának köszönhetően egy szép egyéni teljesítményt láthattunk a harmadik negyedben, a negyedikben pedig a Bachusz-Káldi-Allegue hármas küzdött és dobott egy-egy kosarat. Náluk némi csapatjáték is felfedezhető volt. Nagyon kevés pontot szereztünk, a pécsi lányok szoros és erőszakos védekezése nem igazán feküdt aóó kislányainknak. Gratulálunk az akadémiai csapatnak!”

PVSK NKA LEÁNY/A – TARR KSC SZEKSZÁRD/B 46-32 (12-6, 14-5, 8-11, 7-6 – 5-4)
Szekszárd: LÜCKL 18, ALLEGUE 5, FODOR 3, Bachusz 2, KÁLDI 2, Csiki 1, Schmidt 1, Borbás, Kovács, Módos-Krémer. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Természetesen ezúttal is dupláztunk, de örültünk, hogy újra leány csapat az ellenfelünk. Az első félidőben át kellett esni a holtponton, és itt megint nem volt sok sikerélményünk. Szenvedtünk a szoros védekezéstől, és lemaradtunk a saját emberünkről. Ennek köszönhetően 31-15-ös hátránnyal fordultunk. A harmadik negyedtől sikerült újra összeszedni magunkat. Már nem voltunk alárendelt szerepben, és a ezt a játékrészt sikerült is megnyernünk. Gratulálok lányainknak a küzdésükért, mert ezúttal bizony nem volt könnyű dolguk! Gratulálok a PVSK csapatának a győzelemhez!
A következő alkalommal az F-csoportban folytatjuk.”

Stierné Jankovics Mária