A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a Stierné Jankovics Mária edzette U12-es KSC csütörtök délután a Sportcsarnokban a GYKSE együttesét fogadta, ahol nagyarányú győzelmet aratott.

KSC SZEKSZÁRD/B – ASE-GYKSE/B 93-45 (28-10, 12-15, 39-10, 14-10)
Szekszárd: HENCSIK 32, KÓFIÁS 13, KOLLÁR 10, CSAPÓ 8, GÁL 6, POZSONYI 6, Szabó 6, Hajdu 4, Horváth 4, Keszthelyi 2, Pusztai 2, Matus, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Egy sajnálatos ütközés miatt a GYKSE-s fiúk tartalékosan tudtak kiállni ellenünk. Ez lehetővé tette számunkra, hogy U12-es körülmények között játszunk, így mindenki több játéklehetőséghez juthatott, és önbizalmat szerezhetett. Nem a megszokott összeállításban léptünk pályára, és végig bontott ötösökkel játszottunk. Gólgyárosaink (Hencsik, Kófiás és Kollár) nagyon magabiztosan, és sok-sok labdát szerezve ontották a pontokat, és a velük egy ötösben játszó lányokat is igyekeztek helyzetbe hozni. Másik ötösünk védekezésben kicsit több hibával játszott, és kevesebb pontot szerzett, de csapatként dolgozott, és nagyon igyekezett. Szinte mindenkinek sikerült helyzetbe kerülnie és pontot dobnia, vagy legalább gólpasszt adnia.
Gratulálok lánykáim! Sok sikert szombaton Pécsen is, az NKA U12-es lány csapata ellen!”

Stierné Jankovics Mária