A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoport tavaszi fordulójának nyitó mérkőzésén a Baki Sándor vezette U14-es KSC nagyarányú idegenbeli győzelmet aratott az ASE otthonában.

“Kedden az ASE-csarnokban vendégeskedtünk, ahol a paksi lányokkal mértük össze tudásunkat a serdülő megyebajnokság tavaszi fordulójának első meccsén. Az első félidőben még sokat hibáztunk, de a másodikban pontosabban játszottunk, és egy értékes idegenbeli győzelmet szereztünk.”

ATOMERŐMŰ SE LEÁNY – KSC SZEKSZÁRD/A 44-90 (12-15, 11-20, 8-31, 13-24)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20/3, Ágoston 12, Kollár 7, Léhmann 4, Kófiás 3. Csere: HENCSIK 20, Szabó 10, Vajda 8, Gyimesi 4, Mester 2, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“Az első két negyedben még nagyon-nagyon sokat hibáztunk támadásban, ezért nem sikerült jelentősebb előnybe kerülnünk. Túlságosan a labdavezetésre támaszkodtunk, és a labda nélküli mozgásokat elhanyagoltuk, így a paksi védők könnyen megállították a betöréseinket. Az sem nekünk kedvezett, hogy nagyon szűken játszottunk a támadó térfélen, ezzel is megkönnyítve a védelem dolgát. Védekezésben a néhány figyelmetlenség és fegyelmezetlenség miatti hibáinkat leszámítva szépen tartottuk a magasabb, erősebb ellenfelünket. A kizárással akadtak gondjaink, de ebben is negyedről-negyedre javultunk. A második félidőre a támadásainkban vétett butaságokat sikerült visszaszorítani, így sok hely nyílt a befutásokra, betörésekre. Ponterős negyedet zártunk, miközben a védekezésben a legjobbunkat nyújtottuk. A záró etapban már inkább a cseresorunké volt a főszerep, és ők is ügyesen játszottak, ennek köszönhetően egészen a lefújásig növeltük az előnyünket. Gratulálok az egész csapatnak ahhoz, hogy sikerült a második félidőre kijavítani a hibákat, ennek köszönhető a nagyarányú győzelem. Igazi csapatmunka volt, ahol mindenki kivette a részét a munkából. Dolgozunk tovább, hogy pontosabbak és precízebbek legyünk.”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László