A KSC U16-os csapata szerdán Szolnokra látogatott, ahol az országos B-döntő kiemelési helyeiért zajló párharc első mérkőzését játszotta. Baki Sándorék a jó kezdés ellenére öt pontos vereséget szenvedtek, amit a pénteki szekszárdi visszavágón kísérelhetnek meg ledolgozni.

“Szerda délután Szolnokon játszottuk a keresztjáték második körének odavágóját. Rengeteg hibával tarkított játékunkkal ezúttal öt pontos vereségre futotta, pénteken hazai pályán kell hat vagy annál több ponttal nyernünk, hogy a párharcból győztesen jöjjünk ki, és megszerezzük a kiemelést a B-döntőben.”

SZOLNOKI SPORTCENTRUM/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 69-64 (12-22, 20-16, 13-12, 24-14)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 19, BALLA 18, NYÁRI 10, Vajda 8, Rácz. Csere: Hencsik 7, Baka 2, Csákvári, Gyimesi, Szabó. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, legtöbbször a megfelelő döntést hoztuk a pályán védekezésben és támadásban is, így sok lepattanót szedtünk, és könnyű kosarakat dobtunk. Sajnos az első negyedet követő játékunk már egyre több hibát és pontatlanságot tartalmazott, amik miatt egyre közelebb zárkózott ellenfelünk. Az utolsó negyedben pedig az öt pontos vezetésből öt pontos hátrány és vereség lett. Semmi sem sikerült, sokszor elfelejtettünk labda nélkül mozogni, míg a labdás játékosunk csak várt a többiekre, így nagyon-nagyon akadozott a támadásunk. Védekezésben is a legrosszabb formánkat nyújtottuk az utolsó tíz percben, sok pontot kaptunk támadólepattanók után a rossz segítés vagy kommunikáció miatt. Csapatunkból Szücs Gréta igyekezett a palánkok alatt, mellette Balla Petra és Nyári Döníz játéka emelhető ki. A csapat szinten eladott huszonegy labda és a gyenge, sokszor szabálytalan védekezésünk, amikből harminc büntetőt dobhatott a szolnoki együttes, megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok ellenfelünknek!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László