Egyesületünk vezetősége és Tarr János ügyvezető ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az aláírt három éves megállapodás értelmében klubunk élvonalbeli és utánpótlás csapatai mostantól TARR KSC Szekszárd néven versenyeznek.

Csütörtök délelőtt a Bodri Pincészet és Szőlőbirtokon megrendezett sajtófogadáson Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató, illetve Tarr János tulajdonos-ügyvezető közös bejelentésével új időszámítás vette kezdetét a Kosárlabda Sport Club Szekszárd életében, hiszen több mint két évtized után a TARR Kft. révén új névadó főszponzora lett az egyesületnek.

Szabó Noémi felszólalása elején köszönetét fejezte ki az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. mindenkori vezérigazgatóinak, korábbi és jelenlegi kommunikációs igazgatójának, hogy támogatták, és a jövőben is támogatni fogják a klub és a csapat további fejlődését. Hozzátette, hogy tiszteletben tartva a jelenlegi vezetés döntéseit, miszerint a prioritás a paksi férfi kosárlabdáé, továbbá hogy a Magyar Villamos Művektől kapott anyagi forrást elsősorban az Atomerőmű Sportegyesület szakosztályaira kívánják fordítani, mi, akik élünk-halunk a szekszárdi női kosárlabdáért, új utakat kerestünk, hogy az elmúlt hét esztendőben közösen megtett emberfeletti erőfeszítéseink ne vesszenek kárba, a kemény munkával elért csodás sikereinknek legyen folytatása.

A szakmai- és sportigazgató elmondta, a TARR Kft. társadalmi szerepvállalása évtizedek óta példaértékű az élet számos területén, ennek köszönhetően több ezer ember álma valósulhatott meg, nem csak Szekszárdon. A cég 2002 óta állandó szponzora a KSC Szekszárdnak, a női kosárlabda léte és jövője városunkban mára elképzelhetetlen lenne nélküle.

A sajtó nyilvánossága előtt most aláírt három éves megállapodás értelmében a 2023/2024-es bajnoki szezontól az új nevünk TARR KSC Szekszárd lett, és a klub valamennyi korosztálya ezen a néven szerepel majd a bajnokságban. Szabó Noémi befejezésül kifejtette, hogy az érzés számunkra több, mint felemelő. Büszkén, bátran, boldogan viseljük majd új nevünket, bizakodva tekintünk a jövőbe, és mindent megteszünk a pályán és azon kívül is, hogy méltó reklámhordozói legyünk a cégnek, és mi is “élményt adjunk egész évben” a mérkőzéseinkre kilátogató szurkolóinknak, a több száz kosárlabdázó kislányunknak és családjaiknak.

Tarr János beszédében elárulta, hogy a sajtótájékoztatóra készülve újra beletekintett a “Kék szív” című dokumentumfilmbe, és ismét lenyűgözte az a kötődés és elhivatottság, amit minden szereplő sugároz a szekszárdi női kosárlabdázás iránt. Bár a helyi kosárlabda közösség egyre nagyobb létszámú, ennek ellenére egy igen összetartó családként működik, ami szintén meggyőző érv volt a támogatás mellett. Ennek helyi az összefogásnak a TARR Kft. támogatóként már több mint húsz éve a részese, és most büszkén áll a KSC mellé névadó szponzorként is, mert hisz a közös jövőben és sikerben. Szekszárdi cégként a helyi sportélet támogatása mindig is kiemelt fontosságú a TARR Kft.-nek, így a “mindenkiszekszárdi” szlogen mellett most már a “mindenkitarros” életérzés is előtérbe kerülhet, hiszen egy hosszútávú, közös együttműködés veszi kezdetét.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a KSC lelke a klubban zajló magas színvonalú utánpótlás-nevelés. Mivel fiatalok nélkül nincs jövő, ezért arra biztatja a klubvezetést, hogy ezt az értéket mindenképpen őrizzék meg a jövőben is. Véleménye szerint a közösség és a szurkolók összefogása a legfontosabb Tolna vármegye egyik legjobb sportcsapatának további sikereihez.

A sajtótájékoztató végén Djokics Zseljko vezetőedző és Theodoreán Alexandra csapatkapitány egy névre szóló, 2023/2024. évi KSC mezt adott át Tarr Jánosnak.

Képek: Makovics Kornél