Az U16-os KSC szerda után vasárnap délután is megmérkőzött az NKA Pécs A-csapatával, akik ezúttal hazai pályán játszottak. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai ezúttal sajnos nem tudták megismételni a hétközi teljesítményüket, és kilenc pontos vereséget szenvedtek.

NKA PÉCS/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 79-70 (26-9, 19-19, 20-25, 14-17)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 16/3, Hencsik 13, Pomsár 8, Csapó 4, Rácz N. 2. Csere: KOLLÁR 19/9, Schiefer 4/3, Kófiás 2, Szabó 2, Horváth, Ogunson-Bonnyai, Varga. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szombaton játszottuk a Péccsel a szerdai meccs visszavágóját. Ezúttal sajnos meg sem közelítettük a hétközi produkciónkat. Szörnyű rosszul kezdtünk, a hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, sorra indítottak le bennünket, és pillanatok alatt elhúztak. Igaz nagyon durván védekeztek, de ezt engedte a játékvezetés. Mondtam is időkéréskor, hogy fel kell venni a “kesztyűt”, csak így tudunk majd meccsben maradni, de már az első negyedben eldőlt a mérkőzés, 26-9-re nyerte ezt a játékrészt a pécsi Akadémia. Mind védekezésben, mind pedig támadásban gyengén játszottunk. A második etapban valamivel jobban teljesítettünk, de sajnos a különbség nem csökkent, a félidőben tizenhét pontos előnnyel vezetett a hazai csapat (45-28). A harmadik és negyedik tíz percet megnyertük. Jobban is akartunk, keményebbek voltunk, és támadásban is pontosabban játszottunk, de végül így is kilenc pontos vereséget szenvedtünk.
Két játékosunk hozott elfogadható teljesítményt: a nagyon jól beszálló Kollár Lilla, és a meccs nagy részében Nyári Döniz. Sajnos a többiek nagyon gyenge produkciót nyújtottak. Egy mérkőzésünk van vissza az alapszakaszból, kedden itthon a Győr ellen lépünk pályára, ami megint csak egy nagyon nehéz találkozó lesz. Sokat kell dolgoznunk, több mindenben kell előre lépnünk, hogy a nyolcas döntőbe jussunk. Hajrá lányaink!”

Harsányi Mária