A KSC U14-es csapata vasárnap Pécsre, a PVSK Nemzeti Akadémia otthonába látogatott, ahol a házigazdák mellett a Csata DSE-vel mérkőzött. Baki Sándorék egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a bajnoki fordulót.

“A negyedik serdülő forduló Pécsett került megrendezésre december 15-én, vasárnap. A hazaiak mellett a Csata DSE csapatával csaptunk össze, végül egy győzelemmel és egy vereséggel tértünk haza. Az alapszakaszban stabilan tartjuk az ötven százalékos mérlegünket (3-3 győzelem és vereség). Utolsó alapszakasz fordulónkat az Újévben játszuk, szintén Pécsen, a Rátgéber Akadémia szervezésében.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-79 (13-22, 17-15, 8-26, 19-16)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 27, Doszpod 12, László 5, Lovasi 3, Vajda. Csere: Piukovits 9, Baka 7, Lábas 6, Subotic 6, Csákvári 4, Ágoston, Szabó. Edző: Baki Sándor.

“Megszenvedtünk a nyitó meccsünkön, az első félidőben magához képest mindenki gyenge játékot nyújtott a csapatból. Ennek ellenére hét pontos előnnyel fordultunk a második félidőre, ahol is a harmadik negyedben a szünetben megbeszélteknek maradéktalanul eleget tettek a lányok a pályán és a kispadon egyaránt. Ezzel a tíz perccel sikerült eldönteni a meccset. Bár az utolsó játékrészben ismét sokat hibáztunk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Gratulálok a csapatomnak, mert megmutattuk, igaz csak rövid tíz percre, de tudunk kosarazni is!”

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 76-39 (23-11, 16-10, 12-6, 25-12)
SZEKSZÁRD: Szücs 11, Doszpod 2, László 2, Lovasi, Vajda. Csere: Piukovits 8, Csákvári 6, Baka 4, Ágoston 2, Lábas 2, Subotic 2, Sarkadi, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Nem sűrűn tudom leírni, hogy a meccs a harmatgyenge támadójátékunk miatt ment el. A felállt támadás elleni egyéni és csapatvédekezésünk működött. Igaz nem hiba nélkül, kaptunk kosarat, de ellenfelünknek keményen meg kellett érte dolgoznia. Ami nem fért bele, hogy az impotens támadásaink több mint felét eladott labdával fejeztük be és ebből kaptunk gyorsindítás pontokat. A döntéshozatalban lassúak, körülményesek voltunk és legtöbbször rosszul is döntöttünk a különböző szituációkban. Agresszív, kemény védekezést kaptunk, ami ellen indulatosan, ész nélkül nem lehetett eredményesen játszani. Ilyen eladott labdákba hajszolt bele az ellen, mellé jöttek a figyelmetlenségből, fegyelmezetlenségből származó hibáink és a különbség máris a negyvenet karcolta. Sokat kell még dolgozni, hogy előre lépjünk!”

Baki Sándor