Az U14-es KSC Pécsre utazott a regionális bajnokság második körének második fordulójában, ahol a PVSK B-csapatának vendége volt. Baki Sándorék fölényes, 52-120 arányú idegenbeli győzelmet arattak.

“Csütörtökön Pécsre utaztunk a serdülőinkkel a PVSK B-csapatához, ahol egy pontgazdag mérkőzésen szereztük meg a győzelmet. A mérkőzést végig uraltuk, leszámítva a harmadik negyedet, amiben több pontot kaptunk, mint a másik három negyedben összesen.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-120 (4-28, 11-24, 27-35, 10-33)
SZEKSZÁRD: RÁCZ 20, NYÁRI 17, ÁGOSTON 14, Pál 6, Léhmann 2. Csere: SZABÓ 23, MESTER 12, Vajda 10, Wigand 9, Gyimesi 7. Edző: Baki Sándor.

“Nagyon szép támadójátékot mutattunk be, annak pedig külön örülök, hogy a csapat minden tagja feliratkozott a pontszerzők közé. Kemény betörésekkel dolgoztunk, szépen járt a labda, és megtaláltuk a jobb helyzetben levő társakat. A támadólepattanókat is szorgosan szedegettük, ebben Ágoston Csenge járt az élen, így többször második esélyből is sikerült pontot szereznünk. Védekezésben többnyire jól tartottuk az ellenfelet, leszámítva a harmadik negyedet, amiben huszonhét (!) pontot kaptunk. Főleg az üres elzárásos játék okozott fejtörést, no meg az, hogy az első félidei erős játékunkat egy kényelmesre vett harmadik etap követte. Meg is lett az eredménye, több pontot kaptunk tíz perc alatt, mint a másik háromszor tíz percben összesen. Gyors fejmosás után a negyedik negyedben ott folytattuk, ahol a félidőben abbahagytuk. Ismét keményen védekeztünk egész pályán, miközben százhúsz dobott ponttal zártuk a mérkőzést.
A mérkőzésen nyújtott teljesítményéért a csapat minden tagját dicséret illeti! Rácz Nóra és Szabó Zita meglepően ponterős, kemény és határozott játékkal lepte meg a csapatot, ami külön említést érdemel. Nyári Döníz (ismét) a csapat motorjaként sokoldalú, példaértékű játékkal jelentkezett. Csapatszinten huszonöt faultot ütöttünk, amiből húsz dobás közben történt vagy már bónuszban volt ellenfelünk, így harminchétszer állhattak oda a büntető vonalra, ebből tizenkettőt értékesítettek. Ez olyan óriási védekezésbeli hiba, ami sajnos rengeteg lehetőséget ad ajándékba ellenfelünknek. Indokolatlanul juttattuk őket pontszerzéshez, mikor legtöbbször dobás előtti faulttal kellett volna megállítani a betöréseket. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor