A KSC U11-es csapata szombaton a Csata DSE otthonába látogatott, ahol – a Kecskeméttel és a PVSK-val kiegészülve – négy csapatos évzáró leány kenguru tornán vett részt.

“U11-es együttesünk meghívást kapott a Csata utcába, ahol négy csapatos villámtornán vett részt. Az első mérkőzést a házigazdák játszották a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia lány csapata ellen. A második találkozó a mienk volt a PVSK Kosárlabda Akadémia U11-es együttese ellen. Amit célul tűztünk ki, az sikerült, hiszen az első mérkőzést megnyertük, és döntőt játszhattunk az egyik legerősebb budapesti U11-es csapat ellen.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 29-47 (2-11, 7-8, 3-14, 13-10 – 4-4)
Szekszárd: POZSONYI 10, MAKOVICS 9, POMSÁR 9, SZABÓ 8, UNTERMÜLLER 7, KITANICS 2, SZEGEDI 1, TAMÁSI 1, Bartos, Beke, Eppel, Farner, Finta, Mekl-Kovács, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nem játszottunk hiba nélkül ,de nagyon küzdöttünk. Két új játékos tartott a csapattal, akiket eleinte nehezen találták meg a kislányok labdával, de a bátaszéki Pomsár Anna remekül feltalálta magát, bátran egy-egyezett, és szedte a lepattanókat. Fiatal csapatunk igazán ügyesen és bátran játszott. Egyik húzóemberünk, Pozsonyi Kíra gyengélkedett, ezen a mérkőzésen még játszott, de a döntőben nélkülöznünk kellett a játékát. Ez a tény nagyon megzavarta a lányokat, és a Csata ellen mintha egy egészen más csapat lett volna a pályán.”

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 94-13 (36-0, 20-1, 14-3, 16-2 – 8-7)
Szekszárd: Makovics 3, Szabó 3, Pomsár 2, Finta 1, Unterüller 1, Szegedi 1, Tam 1, Bartos, Beke, Eppel, Farner, Kitanics, Mekl-Kovács, Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidő felért egy tornádóval a kislányok számára. Kapkodták a fejüket, keresték a labdát, és a védésre kijelölt játékosokat is nagyon nehezen találták meg. Támadójátékunk nem is volt, a labdát nem tudtuk megtartani, borzasztó gyorsan történt minden. A félidőben aztán összeszedtük magunkat, és heten bedobták a büntetőt, így már nyolc pontunk lett. A második félidőben aztán elhittük, ha odaállunk védekezésben az ellenfelünknek, sem sikerül minden.”

Végeredmény:
1. Csata DSE
2. Atomerőmű KSC Szekszárd
3. Kecskeméti KA
4. PVSK Nemzeti Akadémia

Minden kislány aranyérmet kapott a részvételért, a csapat pedig jelző trikókat. Szabó Dorka teljesítményét ajándékkal díjazták. Köszönjük szépen a Csata csapatának a meghívást, és szeretettel gratulálunk!

Stierné Jankovics Mária