Nagyszombaton kora délután a KSC U16-os csapata a Szekszárd Városi Sportcsarnokban fogadta a DVTK Akadémia/A csapatát. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai bár jobban küzdöttek, mint az előző fordulóbeli miskolci mérkőzésen, sajnos ezúttal is alulmaradtak ellenfelükkel szemben.

TARR KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA/A 63-71 (15-14, 17-28, 11-16, 20-13)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 22/9, POMSÁR 11, Csapó 6, Schiefer 2, Kófiás. Csere: Hencsik 13/6, SZABÓ 6, Kollár 3/3, Horváth, Ogunson-Bonnyai, Varga. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szombaton a Sportcsarnokban játszottuk a DVTK/A ellen a keresztjáték visszavágóját. Sajnos betegség, elutazás miatt nem tudtunk teljes csapattal készülni erre a találkozóra. Rosszul indult a mérkőzés, de a negyed második felétől keményen küzdve felzárkóztunk, majd a vezetést is átvettük a harcos és gyors kosárlabdát játszó vendégek ellen, és egy pontos vezetéssel zártuk ezt az etapot (15-14). A második játékrészben aztán elsősorban a gyenge védekezésünknek köszönhetően állva hagytak bennünket, és a vendégek tíz pontos vezetéssel zárták a félidőt (32-42). A harmadik negyedben tovább növelték előnyüket, sok labdát adtunk el, és könnyű kosarakat kaptunk belőlük. Így a miskolciak az utolsó negyed előtt már tizenöt ponttal vezettek (43-58). A záró tíz percben kicsit agresszívebben védekeztünk, és támadásban is pontosabbak voltunk, így fokozatosan csökkentettük hátrányunkat, és végül nyolc pontos vereséget szenvedtük. A statisztikai mutatókban közel azonos számokat mutattunk (a csapatok VAL pontjai 71-71 lettek), csak a döntő szituációkban a borsodiak eredményesebben megoldották a helyzeteket. Azért jobban teljesítettünk, mint Miskolcon, ott huszonegy pontos, itt pedig csak nyolc pontos vereséget szenvedtünk.
Rengeteget kell dolgoznunk, hogy elérjük céljainkat, és a nyolcas döntőbe jussunk. Csapatként kell megoldani ezt a feladatot, hajrá lányaink! A következő meccsünk 2024. április 10-én itthon lesz az NKA Pécs/A ellen.”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor