A KSC U16-os csapata vasárnap délután a PTE-KPVK tornatermében a BEAC együttesét fogadta. Bár a Holcz Rebekát nélkülöző hazaiak három negyeden át meccsben voltak a fővárosiakkal, a találkozót végül 64-83-ra elvesztették.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BEAC -ÚJBUDA KA/A 64-83 (18-15, 20-22, 20-20, 6-26)
SZEKSZÁRD: PIUKOVITS 15/3, Villányi 13/3, NÉMETH 11, Szücs 8, Sámóczi 5. Csere: Horog 6, Bárányos 3, Bodócs 3, Berekali, Csákvári, László, Wolf. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap a Főiskolán játszottuk a kadett keresztjáték negyedik mérkőzését a BEAC-Újbuda KA ellen. Szombat este még örültünk, hogy egy nyerhető mérkőzésen játszhat Holcz Rebeka, a legjobb játékosunk, erre most délben jött tőle a telefon, hogy fáj a lába, nem tudja vállalni a játékot. Ez a tény mind a játékosokat, mind engem “padlóra” küldött.
Játékosaim három negyedben nagyot küzdve mérkőzésben voltak, egy pontos vezetéssel zártuk a harmadik negyedet. Nem játszottunk jól, sem védekezésben, sem pedig támadásban, de tartottuk a lépést a hasonló színvonalon játszó fővárosiakkal. Amit viszont a negyedik negyedben csináltunk, az roppant gyenge volt. Hibát-hibára halmoztunk, sok könnyű kosarat engedtünk a vendégeknek, akik sorra leindítottak bennünket. Mi csak erőlködtünk támadásban, sok rossz döntést hoztunk, így az utolsó játékrészt 6-26-ra buktuk, és így a mérkőzést is tizenkilenc ponttal. Sajnos Rebeka nélkül erre vagyunk képesek. Mielőbbi felépülést kívánunk Neki! Nekünk meg jóval precízebben kell dolgozni, agresszívebben védekezni, lendületesebben támadni, és jó döntéseket hozni, hogy előrébb tudjunk lépni.
Ezen a meccsen csak az első három negyed alapján tudok értékelni, az utolsóban csak negatív megoldások születtek. Németh Lili 11 pontja mellé leszedett 12 lepattanót (ami így dupla-duplát jelentett), kiosztott 3 gólpasszt, és volt 1 blokkolt dobása, ez 21 IBM pontot jelentett. Piukovits Dorka 15/3 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, és volt 1 blokkolt dobása, ez 16 IBM pontot ért. Még Szücs Grétit kell megemlíteni, aki 8 pontja mellé leszedett 11 lepattanót, volt 6 kiharcolt faultja és 2 gólpassza (11 IBM).”

Harsányi Mária